Bygg familjens drömhus

Barnsmarta Villan från Smålandsvillan

På jakt efter nya lösningar

I år har SmålandsVillan byggt kvadratsmarta, familjevänliga och omtyckta hus i 20 år. Det vill vi fira genom att lansera ett helt nytt hus!

Huset vi bygger är till för både stora och små. Det kommer innehålla en mängd nya detaljer, funktioner och former som är både roliga och praktiska. Framförallt kommer det nya huset innehålla barnsmarta lösningar som vi kommer fram till tillsammans.

Så dela dina tankar och idéer med oss! Under 2017 kommer vårt barnsmarta team förverkliga de bästa förslagen. De kommer även välja ut en lycklig vinnare som vinner 20 000 kronor inredning från Rum21.

Det spelar ingen roll om du bor i en Smålandsvilla eller inte idag, alla som vill kan lämna in sina idéer. Skicka in ditt förslag genom att hashtagga en bild på Instagram eller beskriv din idé i ett mail. All information om hur du skickar in en barnsmart lösning hittar du nedan. Fullständiga tävlingsvillkor kan du läsa här.

Om din lösning blir vald kommer vi att kontakta dig personligen. Är du nyfiken på roliga barnrum, smart förvaring eller kreativ inredning - följ oss i våra sociala kanaler! Vi kommer att dela med oss av barnsmarta lösningar hela året.

Ett barnsmart team

För att förverkliga Barnsmarta Villan har vi satt ihop ett nyfiket, kreativt och noggrant team bestående av en inredningsexpert, en konstruktör och en trettonåring.

Tillsammans kommer de vrida och vända på alla tänkbara lösningar som behövs i ett familjevänligt hem. De kommer även lyfta fram de förslag som ni skickar in och dela med sig av sina egna tankar i bloggen lite längre ned på sidan.

Skicka in ditt förslag

Det finns två sätt att delta i Barnsmarta Villan. Har du redan skapat en barnsmart lösning hemma kan du enkelt ta kort på den och hashtagga bilden med #barnsmartavillan på Instagram. Skriv sedan en kort beskrivning om din lösning och glöm inte att göra din profil publik så att vi kan se förslaget.

Om du har idéer du inte har förverkligat än kan du istället skriva ned dem i ett mail. Ange ”Barnsmarta Villan Tävling” som rubrik och skicka ditt mail till barnsmart@smalandsvillan.se. Vi går igenom alla förslag som kommer in och kontaktar de som vi önskar förverkliga. Glöm inte att skriva med namn och nummer.

Allt smart under samma tak - Barnsmarta Villan från Smålandsvillan

Allt smart under samma tak

4 Januari 2017

I Barnsmarta Villan vill vi samla de lösningar som man behöver när man precis skaffat barn, när man har fler än ett barn och när barnen blir tonåringar. Vi vill tänka på de praktiska funktionerna och de kreativa detaljerna så att ni som köper en smålandsvilla får ett hus som växer med er.

Men för att kunna tänka rätt redan från början när huset byggs behöver vi din hjälp. Vi vill till exempel veta vad du saknar i barnens rum, hur du har skapat förvaringslösningar i hallen och vad du tänker på om du ska köpa hus till familjen?

Vi har redan varit på besök hos två av våra kunder, Angelica i Stockholm och Mahlin i Hudiksvall. Vi har dessutom intervjuat Ester, Caroline, Peter, Stina, Evelina, Josefine och Ida. Hur de tänker och vilka barnsmarta lösningar som gömmer sig i deras hem kommer ni kunna ta del av här på webben och i våra digitala kanaler. I takt med att fler idéer kommer in kommer vi dessutom lyfta fram dem samt dela med oss av våra egna tankar här på bloggen.

Vi är alla väldigt nyfikna på hur en Barnsmart Villa kan komma att se ut, och hoppas att ni skickar in många kloka tankar och önskemål så att vi tillsammans kan skapa det mest familjevänliga huset någonsin!

Tävlingsvillkor

Genom att delta i tävlingen godkänner du följande villkor:
1) Tävlingsperioden löper från 17-01-04 till 17-08-06. 2) För att tävla ska du beskriva och hashtagga en bild med #barnsmartavillan på Instagram med öppen profil. Eller beskriva din idé i ett mail och skicka det till barnsmart@smalandsvillan.se. Inkludera ditt namn och nummer i ditt mail så att vi kan nå dig. Inkludera inte några filer i ditt mail. 3) De idéer du skickar in kommer ligga till grund för SmålandsVillans utvecklings- och förbättringsarbete. Vi kommer att förverkliga ett urval av de lösningar som skickas in redan 2018 då vi bygger Barnsmarta Villan. Lösningar som inte förverkligas under 2018 kan komma att förverkligas i framtiden så alla idéer som skickas in tillhör SmålandsVillan. Om det förslag du har skickat in är en av de lösningar vi vill förverkliga inom konceptet Barnsmarta Villan kommer vi att kontakta dig personligen. Du kommer att få beskriva din lösning ytterligare och vi kommer att ställa frågor så att vi på bästa sätt kan genomföra idén. 4) Förutom att få din idé förverkligad i en smålandsvilla har du chansen att vinna ett 1:a pris. 1:a priset är ett presentkort på Rum21.se till ett värde av 20 000 SEK. 5) Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från SmålandsVillan och Business & Emotions, SmålandsVillans reklambyrå. 6) Juryns beslut kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan ej utbytas mot pengar eller andra varor. 7) Anställda på SmålandsVillan och deras anhöriga samt anställda på Business & Emotions och deras anhöriga har ej rätt att delta i tävlingen. 8) SmålandsVillan förbehåller sig rätten att publicera tävlande bidrag samt tillkännage vinnarens namn i SmålandsVillans egna kanaler. Blir ditt bidrag förverkligat kommer vi dessutom att filma den färdiga lösningen.