Energi & miljö i moderna hus

När du köper en Smålandsvilla så väljer du också ett av marknadens effektivaste energisystem. Du väljer ett kvalitetssäkrat arbetssätt och en typgodkänd isolergrund. Det är bra för både dig och miljön.

Modern tillverkning

Vi tillvekar ditt hus inomhus i en av Europas modernaste anläggningar. Husen monteras med väl beprövade lösningar som ger en dokumenterad hög lufttäthet, vilken ligger klart under de normala värdena på marknaden. Detta är en av de avgörande faktorerna för att få låg elförbrukning. Vårt produktionssätt tillsammans med marknadens mest effektiva frånluftsvärmepump, Nibe F-730, gör att du dels får ett härligt inomhusklimat och dels kommer att ha pengar över till annat. Värmepumpen drar ca 3500 kWh/år mindre än förra generationens värmepumpar.

Är du intresserad av att veta energiförbrukningen på våra hus?

Vi har beräknat förbrukningen för varje husmodell och presenterar detta under respektive villa. Energiberäkningen har gjorts utifrån en modell som används för beräkning av förbrukningskostnader på nya hus. Erfarenheten från våra kunder säger att driftskostnaderna faktiskt är ännu lägre.

Vi är övertygade om att driftkostnaderna i framtiden kommer att ha en väldigt stor påverkandefaktor när huset ska värderas och säljas vid en andrahandsförsäljning. När du bygger en Smålandsvilla så vet du redan från början att du får en genomtänkt helhetslösning och marknadens effektivaste värmepump.

Vill du veta mer?

Kontakta en representant från SmålandsVillan för förutsättningslös information och rådgivning. Du kan även läsa mer vårt arbete med hållbarhet.

Läs våra inspirerande artiklar

Smarta tips för ditt hem

Så får du en grönare vardag i ditt hem

Känner du också att du vill göra mer för miljön? Tänk på att det inte är de stora radikala förändringarna som gör mest skillnad.  Tänk istället på de små vardagliga sakerna som du gör upprepade gånger.

Läs hela artikeln

Husbyggaren

Välj rätt vägg i livet

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Våra mest populära husmodeller just nu

1,5-planshus

Villa Kalmar

  • 95 m2 ( 156 m2)
  • 3 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Kalmar

1,5-planshus

Villa Nybro

  • 119 m2 ( 195 m2)
  • 4 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Nybro