Varför bygga nytt?

Alla som funderar på att köpa hus kommer någon gång ställa sig frågan: Ska vi bygga nytt eller köpa begagnat? Vi har jämfört alternativen och lyfter fram de tre största fördelarna med en nybyggd Smålandsvilla.

Billigare månadskostnad

Investeringskostnaden är ofta hög när man bygger nytt men månadskostnaden är låg. Mer isolering i golv, väggar och tak, ett effektivt värmesystem och energisnåla hushållsmaskiner håller nämligen driftskostnaderna nere varje månad.

Tack vare att du vet vad det kostar, både i investering och drift, får du dessutom ett fördelaktigare finansieringsupplägg på ett nybyggt hus. Väljer du att bygga nytt slipper du fastighetsavgiften de första 15 åren.

Allt fungerar som det ska

I ett nytt hus är väggar och golv raka, el, vatten och avlopp har precis installerats och vitvarorna är nya. Dessutom är värme- och ventilationssystemet modernt. Många äldre hus kräver omfattande renovering innan de håller lika god standard.

Lockas du av att sätta din egen prägel på huset kan du välja ett målningsförberett hus från oss på SmålandsVillan. Då får du tapetsera, måla, lägga golv och sätta lister själv, men slipper tråkiga och dyra överraskningar.

Mindre ansvar, fler garantier

Om du köper ett begagnat hus är det du, eller en anlitad besiktningsman, som måste undersöka fastigheten. Slitage och ålderdom anses inte som fel utan som renoveringsbehov. Och väljer du att renovera är det svårt att fastställa slutsumman då huset kan ha dolda fel.

Att bygga ett nytt hus är en stor process. Därför hjälper våra säljare dig med alla funderingar kring husköpet redan från första dagen. Och under byggnationen har du en personlig byggledare och kontrollansvarig tillhands. Huset slutbesiktigas av en oberoende besiktningsman och eventuella fel åtgärdas av SmålandsVillan inom utsatt tid. Dessutom skyddas du av lagar och försäkringar som ger dig möjlighet att reklamera eventuella fel de första 6 månaderna och du har möjlighet till en garantibesiktning när huset är 2 år. Utöver det har alla maskiner och vitvaror naturligtvis ordinarie garantitider.

Läs våra inspirerande artiklar

Tänk på det här innan du bestämmer dig

Ska du bygga nytt eller begagnat?

När man har kommit så långt att man tänker att man vill bo i hus, kommer man till frågan: nytt eller begagnat? Nytt hus kan låta dyrt och begagnat för kanske tankarna till charm och renovering. Men vad bör man tänka på?

Läs hela artikeln

Husbyggaren

Välj rätt vägg i livet

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Våra mest populära husmodeller just nu

1,5-planshus

Villa Kalmar

  • 95 m2 ( 156 m2)
  • 3 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Kalmar

1,5-planshus

Villa Nybro

  • 119 m2 ( 195 m2)
  • 4 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Nybro