100 anledningar

Fördelarna med att bo i en Smålandsvilla är många. För att göra det enklare för dig har vi nu numrerat samlat alla anledningar på en och samma sida. Här kan du läsa om allt från rymliga badrum till smart byggnadsteknik och oinredda övervåningar.

#1

Mycket hus för pengarna

Med småländsk envishet ser vi till att varje kvadratmeter utnyttjas, att alla detaljer är genomtänkta och att materialet vi arbetar med håller i år framöver. Att erbjuda hus med hög kvalitet till ett överkomligt pris är nämligen vår hjärtesak.

#2

Ett hem där alla får sitt eget rum

Villa Näsby är ett litet hus med många sängplatser. 1-plansvillan har en boyta på 94,9 m² som fördelats på fyra rum. Det stora sovrummet ligger separat från de två mindre vilket ger föräldrar avskildhet. I huset finns det även ett rymligt kök i anslutning till vardagsrummet, plats för två badrum och ett flertal utgångar till trädgården.

#3

Spännande yta och rikt ljusinsläpp

Villa Älmhult har riktigt mycket yta och många rum i ett plan. Huset på 119,1 m² består av öppet samband mellan vardagsrum, kök och allrum. Det gör rummen både luftiga och ljusa samt spännande att inreda. Två sovrum kan dessutom bli fyra med alternativ planlösning. Klädkammare, tvättstuga och ett badrum som standard.

Youtube video preview
#4

Här kan ni växa och bli större

Villa Växjö är ett vinkelhus om 119,1 m². Detaljer som högsmala hörnfönster och öppen planlösning mellan vardagsrum, kök och allrum ger huset ett ljust och modernt uttryck. De två sovrummen är placerade i husets andra vinkel, tillsammans med ett badrum, klädkammare och tvättstuga. Med alternativ planlösning kan Villa Växjö lätt bli 5 rum istället för 4.

#5

Ett hus där både vuxna och barn får egentid

I Villa Fredriksdal har vi tänkt på att placera rum för vuxna och barn separat. Det stora sovrummet har till exempel egen toalett och de tre mindre sovrummen har gemensamt allrum och eget badrum. Förutom de smarta lösningarna finns stort kök, rymlig hall och tvättstuga. 1-planshuset har totalt 6 rum om 122,1 m².

#6

Väl tilltagna rum för hela familjen

Villa Tingsryd är ett 1-planshus om 122,1 m2. Här finns gott om plats att umgås på och två väl tilltagna sovrum för er som inte vill trängas. Tack vare en lång hall, stor klädkammare och tvättstuga finns det även många praktiska förvaringsutrymmen. Ytterkläder, skor, sportutrustning, smutstvätt och källsortering, allt får plats! Husets långsmala form gör att det passar utmärkt att gavelställa på smalare tomter.

#7

Gott om plats för släktmiddagar, barnkalas och lagfester

Villa Vetlanda är huset med stora umgängesytor. Kök, matplats och vardagsrum öppnar upp sig med hela 59 kvadratmeter. Här kan ni laga stora middagar, anordna kalas eller låta idrottslaget slappna av efter en match. Sovrummen är placerade i en egen del av huset, med allrum och badrum nära. Det finns även en egen ingång i anslutning till ett av rummen, passande för er som har tonåring. Villa Vetlanda består av 6-7 rum och en boarea på 146,2 m².

#8

Ett litet hus med stora möjligheter

Villa Vrigstad är ett 1,5-planshus om 2 rum och kök. Men med inredd övervåning kan huset rymma totalt 7 rum. Välj själv om ni vill inreda direkt, eller låta övervåningen växa fram vid ett senare skede. Hur som helst får ni i detta hus mycket yta att växa på! Undervåningen består av stort vardagsrum, rymligt sovrum, separat kök, badrum, tvättstuga och flera utgångar till trädgården.

#9

Rikt ljusinsläpp och socialt kök

Villa Adelöv passar dig som värdesätter solljus och god matlagning. Huset har öppen planlösning, många fönster och god genomsikt. Köket har vi placerat i mitten av huset och inrett med plats för både matplats och bardisk. Det gör det extra lätt att servera goda rätter och umgås med familj och vänner. I vardagsrummet finns det vackra pardörrar som öppnas upp mot trädgården för att släppa in mer ljus och frisk luft. Sovrummen är smart placerade för avskildhet och närhet till badrum.

#10

Här trivs vardagsgourmeter och framtida kockar

I Villa Gränna är alla rum rejält tilltagna. Köket är dock huset största rum, här kan hela familjen laga mat samt bjuda in till stora middagar. Önskas mer arbetsyta får en köksö med enkelhet plats. Hela huset är 155,7 m² stort, fördelat på 1,5 plan som totalt kan rymma 9 rum. Övervåningen inreder ni nu eller när det passar er.

#11

Soltimmar, trädgårdsfester och grillkvällar

Villa Västervik är ett 1,5-planshus om 155,7 m2. Här finns öppen planlösning för umgänge i både kök och vardagsrum samt en övervåning med oändliga inredningsmöjligheter. På baksidan av huset finns det två utgångar mot trädgården, vilket ger möjlighet att bygga ett rejält trädäck. Perfekt för er som gärna umgås utomhus!

Youtube video preview
#12

Familjehus med plats för kalas, film, läxor och middagar

Villa Kalmar är ett av våra mest populära hus. Den luftiga planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder in till kalas och filmkvällar, matlagning och läxläsning. Medan en separat del för sovrum ger hela familjen lugn och ro. Undervåningen har dessutom flera utgångar till trädgården, och gott om förvaring i både hall och klädvård. Övervåningen kan ni inreda precis som ni vill, nu direkt eller när pengar och lust finns.

#13

Vi har tänkt på detaljer som gör det enklare att umgås

I Villa Emmaboda kretsar mycket kring det stora vardagsrummet. Det är det första du möter när du kommer in i entrén. Det är också från vardagsrummet du kommer direkt ut i trädgården eller in i köket. För en ostörd nattsömn vetter de två rejäla sovrummen mot trädgården. 1,5-planshuset är 178 m2 stort och kan bli upp till 8 rum och kök när övervåningen är inredd.

#14

Spännande vinklar för extra utrymme

Villa Nybro är ett stort vinkelhus i modern stil. Tack vare vinkeldelen finns gott om plats för öppen planlösning mellan kök, allrum och vardagsrum. Samtidigt får sovrum, badrum och klädvårdsutrymme en separat del av huset. Från vardagsrummet leder dörren ut till trädgården, eller altanen som passar mycket bra att bygga just här. Med inredd övervåning är huset 195m² och 10 rum stort.

#15

Stort hus, även på liten tomt

Villa Markaryd är ett yteffektivt tvåplanshus som även passar på mindre tomter. Kök och vardagsrum ligger i direkt anslutning till varandra och en bardisk mellan de båda rummen inbjuder till avslappnat umgänge. På undervåningen har vi inrett med ett stort sovrum, badrum och groventré. På övervåningen inreder du som du vill, men vill du ha hjälp på traven så har vi tagit fram ett flertal olika arkitektritade planlösningar. Med inredd övervåning blir Villa Markaryd 160 kvm stort.

#16

Gott om plats för en familj som växer

Vinkelhuset Villa Visingsö är modernt utan att vara trendigt. Köket är centralt placerat med öppen planlösning mot vardagsrum och allrum. Från allrummet leder en dörr ut till trädgården, där ni med fördel kan bygga en altan. I andra delen av huset finns två sovrum, badrum och klädvårdsutrymme. Önskas fler sovrum, vid tillökning eller för gäster, kan ni dela av vardagsrummet eller inreda övervåningen.

Youtube video preview
#17

Gott om plats för att springa i cirklar

Villa Ljungby är en av våra större villor. På undervåningen finns ett rymligt kök i direkt anslutning till ett rejält vardagsrum där små otröttliga ben med glädje springa runt, runt! Här finns även två sovrum, allrum, klädkammare, badrum och tvättstuga. Med inredd övervåning blir husets totala boyta strax över 200 m².

#18

Kompakt och välplanerat

Villa Vimmerby är ett hus med förhöjt väggliv om 140,6 m2. Entrévåningen har en rymlig hall med möjlighet till mycket praktisk förvaring, klassiskt kök och ett stort vardagsrum som har plats för både matplats och soffgrupp. När du inreder övervåningen får du lätt plats med två barnsovrum, allrum och ett stort föräldrasovrum. Tack vare det förhöjda vägglivet får övervåningen större golvyta och högre takhöjd.

Youtube video preview
#19

En egen övervåning till barnen

Villa Eksjö är ett hus med förhöjt väggliv om 164,2 m². Entréplanet har en modern, öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. I husets andra halva ligger det stora sovrummet nära både badrum och klädvård. Här finns även ett mindre sovrum som kan husera gäster eller bli kontor. Tack var husets förhöjda väggliv ökar nämligen möjligheterna på övervåningen, här kan ni lätt inreda för tre barnrum med tillhörande allrum/lekrum.

#20

Två våningar fulla av liv

Villa Huskvarna är ett modernt tvåplanshus om 189,8 m². På första våningen finns kök och vardagsrum i öppen planlösning, samt två sovrum i en separat del av huset. På övervåningen kan ni förslagsvis inreda med tre sovrum och ett allrum, vilket gör huset 8 rum stort. Alla rum i Villa Huskvarna har samma takhöjd så det finns gott om plats att leka, växa, drömma, gråta, skratta, träna, sova och kramas på.

#21

Erfarenheten sitter i väggarna

Koncernen som Smålandsvillan ingår i har byggt monteringsfärdiga trähus sedan 1927. Det är 90 års erfarenhet och över 100 000 byggda småhus. Då som nu är vårt mål att erbjuda våra kunder mycket hus för pengarna.

#22

Inget dåligt väder, bara dåliga kläder

Gott om plats för leriga stövlar, vinterjackor och idrottskläder i husets möblerbara hall.

#23

Alltid plats för separata badrum, även i våra enplanshus.

#24

Alltid i trygga händer

Vi levererar alla hus med totalentreprenad ovan grund. Det gör att du kan fokusera på annat.

#25

Vi hjälper dig med bolånet

I samarbete med Nordea erbjuder förmånliga lånealternativ. I många fall kan du bland annat tillgodoräkna eget arbete som en del av kontantinsatsen. 

#26

Arbeta bort en del av kontantinsatsen

När du bygger en Smålandsvilla har du möjlighet att arbeta bort en del av kontantinsatsen. Genom att måla, tapetsera, lägga golv och sätta lister själv kan du spara flera tusen kronor. 

#27

Gå barfota utan att frysa! Vi har lagt isolergrund i hela huset.

#28

Vi levererar hus med noll fel

Vi arbetar efter en arbetsmodell som vi valt att kalla vår noll-fels-vision. För dig som kund så innebär det att vi har ett mål att på slutbesiktningsdagen överlämna ett hus som är helt utan några anmärkningar.

#29

Lokala kontor i hela Sverige

SmålandsVillan finns representerade på 33 orter i landet. Det gör det enkelt att få personlig kontakt och ha koll på den senaste utvecklingen i ert område.

#30

Inga frågor är för dumma

Hos oss får ni kontakt med en personlig säljare. Han eller hon hjälper er med alla frågor och funderingar ni har gällande köp, byggnation och inflytt.

#31

Hos oss får du en egen byggledare

Varje Smålandsvilla som byggs tilldelas en personlig byggledare. En person som du lätt kan vända dig till och som bär ansvaret när ditt hus byggs.

#32

Ett småländskt pris som de flesta klarar av

Vi vill att alla ska ha råd med ett hus. Därför är vår idé som hustillverkare att genom volymtillverkning erbjuda ett mindre antal hustyper med fastställda planlösningar framarbetade av arkitekter.

#33

Plats för större familj eller outforskade talanger

Våra 1,5-plans hus levereras alltid med oinredd övervåning. Perfekt för er som vill spara pengar, planerar att skaffa barn eller helt enkelt inte har beslutat vad rummen ska användas till.

#34

Kort byggtid

Vi bygger hus enligt Lean-modellen. Det betyder att underlag, material och produkter finns på rätt plats vid rätt tidpunkt så att ni kan flytta in fem veckor efter husleveransen.

#35

Snabb inflyttning. Ni får nycklarna 4-5 veckor efter husleveransen.

#36

Våra hus byggs under tak, i varma och torra lokaler

I våra fabriker är det alltid perfekt väder. Det gör att tidplanen alltid håller och att skiftande klimat inte kan skada bygget. Montage är det enda moment som sker utomhus och det styrs av våra erfarna byggledare.

#37

Bra för plånboken, miljön och hälsan

Våra hus byggs med god lufttäthet och välisolerad konstruktion. Kombinerat med ett vattenburet värmesystem, Sveriges effektivaste frånluftsvärmepump och bra ventilation så blir helheten mycket energieffektiv. Ventilationssystemet tar dessutom tillvara på den överblivna värmen och omvandlar den till energi, vilket ger cirka tre gånger så mycket energi som du betalar för - året om.

#38

Våra väggar är 350 mm tjocka

Vi bygger alla våra hus med effektväggar. De är välisolerade och 350 mm breda, vilket säkerställer ett behagligt och energisnålt inomhusklimat året runt.

#39

Många och smart placerade eluttag i hela huset.

#40

Mediacentral med trådbundet stjärnnät för TV, telefon eller datoruppkoppling.

#41

Ny luft i lungorna. Luften i en Smålandsvilla byts 12 ggr/dygn.

#42

Lagom många tillval

Istället för att erbjuda en uppsjö tillval har vi redan från början valt kvalitet från ledande leverantörer för att utrusta alla hus. Dels blir det enklare för dig att överblicka vad som ingår, dels blir det lättare för oss att tillverka husen. Och det gör att vi kan hålla förmånliga priser utan att ge avkall på kvaliteten.

#43

Trots husköp har du pengar kvar till annat

I en Smålandsvilla bor du ofta till lägre månadskostnad än i lägenhet. Dessutom blir driftkostnaden i ett nybyggt hus rejält mycket lägre än i ett äldre hus då bättre isolering och effektivt värmesystem är standard. Om du vill veta hur låg energikostnaden kan bli så har vi beräknat förbrukningen för varje hustyp och presenterar detta under respektive villa.

#44

En Smålandsvilla är enkel att underhålla

Ett nybyggt hus har låga underhållskostnader. Panelen är ny, marknadens senaste värmepump har installerats och isoleringen är effektiv. Dessutom kan du göra egna tillval för att se till så att den redan låga resursförbrukningen inomhus blir ännu lägre.

#45

Äntligen grönska precis utanför knuten!

Med eget hus finns även möjligheten att skapa och umgås i sin egen trädgård. Plantera blommor, plocka frukter, beskär buskar, odla kryddor och klipp gräset. Tänd grillen, bjud in till middagar, låt barnen leka ute, lyssna på fågelkvitter och läs bok i en hängmatta.

#46

45 graders takvinkel som standard

Vi bygger våra1,5-planshus med en takvinkel på 45 grader istället för 38 som är standard. Det ger ett mer luftigt intryck och gör att din övervåning blir upp till 12 kvm större.

#47

Vi hjälper dig hitta en passande tomt

SmålandsVillan har tomter till salu i hela Sverige. Besök vår tomtbank för att se vilka tomter vi har till salu nära dig.

#48

Fläckfritt och utvädrat. Alla hus slutstädas innan inflyttning!

#49

I våra hus är det lite roligare att bada

Svallvågor, undervattensäventyr och båtfärder. I alla våra badrum finns det plats för badkar.

#50

Enkelt att bli miljövänlig. Solceller på taket som tillval.

#52

Vi har tänkt på varje kvadrat så att hela familjen kan leva smart.

#53

Bygg och designa ditt hus online

Förverkliga din Smålandsvilla i Husbyggaren. Hitta den stil du gillar ur vårt standardsortiment och komplettera med tillval för att göra huset precis som du vill ha det. När du är färdig med ditt hus får du en prisbild och kan be om en offert eller skriva ut och ta med dig ditt hus direkt till våra säljare.

#54

Du kan vara säker på att huset blir klart med vår färdigställandeförsäkring.

#55

Produktionen på Smålandsvillan är Säker Vatten-auktoriserad.

#56

Väggar i hårdgips gör det enkelt att sätta upp tv, tavlor och hyllor.

#57

Trä är ett miljövänligt material

Träprodukter har ett lågt koldioxidutsläpp genom hela livscykeln. Att arbeta i trä har även fördelar när det kommer till försurning, ozonbildning och växthuseffekten.

#58

Opartisk byggnadsingenjör som besiktningsman

När huset står på plats och när vi slutfört våra åtaganden är det dags för slutbesiktning. Besiktningen utförs av en person som är en helt fristående opartisk byggnadsingenjör.

#59

Egen personal med bred kompetens

Hos oss arbetar snickare, elektriker, VVS-personal, målare, materialadministratörer, inköpare, ritare, byggledare, säljare med flera. Tillsammans förverkligar vi visionen ”Sveriges ledande producent av småhus”.

#60

Moderna, energisnåla och underhållsfria aluminiumfönster som tillval.

#61

Det är enklare att vara energismart i våra hus

Våra nybyggda villor har flera fördelar jämfört med äldre hus ur energisynpunkt – de är välisolerade, har effektivt uppvärmningssystem och är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner.

#62

Vi har en hög målsättning gällande miljö

Vi är redan miljöcertifierade enligt ISO 14001 men nöjer oss inte med det. Det slutliga målet är att verksamheten ska vara helt kretsloppsanpassad, utan föroreningar till mark, luft eller vatten.

#63

När du bygger med oss ingår 10 års nybyggnadsförsäkring.

#65

Spännande ljusinsläpp med långsmala fönster.

Youtube video preview
#66

Mer golvyta och högre i tak

Våra 1,5-plans hus med förhöjt väggliv ger fler möjligheter att inreda övervåningen. Huset får nämligen större golvyta och generös takhöjd.

Youtube video preview
#68

Grillkvällar, solstrålar och fågelkvitter

Med en SmålandsVilla är ni några steg närmare naturen. Alla våra husmodeller har flera utgångar till trädgården.

#70

Ditt hus monteras på 5 veckor

En Smålandsvilla byggs inomhus och levereras monteringsfärdig i moduler. Väl på plats ska modulerna sammanfogas och tätas i skarvarna. Efter det utför vi både in- och utvändiga arbeten så att huset är färdigt och inflyttningsklart efter ca 5 veckor.

#71

Vi är en del av Sveriges ledande bostadskoncern

SmålandsVillan är dotterbolag till OBOS Sverige AB. En bostadskoncern med välkända varumärken och 90 års erfarenhet av att bygga monteringsfärdiga hus i trä.

#72

Gröna tillvalspaket

Vi vill göra det enklare för dig att välja ett ”mer grönt” boende om du vill. Därför har vi samlat våra, svanenmärkta köksluckor, solceller och energisnåla vitvaror under något vi kallar ”Gröna tillvalspaketet”. Kontakta din lokala säljare för att veta mer!

#73

Vi stödjer Barncancerfondens viktiga arbete.

#74

Inga föroreningar till mark, luft eller vatten. Vårt mål är en kretsloppsanpassad verksamhet!

#75

Energisnåla vitvaror gör det roligare att kolla på elräkningen.

#77

Hos oss är det enkelt att överblicka vad som ingår.

#78

Vi utför tillverkningskontroll på alla våra hus.

#79

Värmen i en Smålandsvilla återanvänds

Den effektiva värmepumpen NIBE F730 tar vara på värmen i rumsluften istället för att ventilera bort den (värmeväxling). Värmen går tillbaka i systemet och används till uppvärmning av tappvarmvatten och värmesystem.

#80

Alla våra hus har ritats av egna arkitekter

Varje hus är omsorgsfullt arkitektritat för att fylla sin plats och erbjuda optimal funktion på varje kvadratmeter.

#81

Öppen brasa är ingen dröm längre

Höj mysfaktorn och behåll värmen, i en Smålandsvilla kan ni välja en täljstenskamin som tillval.

#82

Varmt och gott

Ett nybyggt hus är välisolerat och har ett effektivt värmesystem.

#83

Vi uppfyller krav i gällande branschregler som ex BBR och GVK.

#84

Totalentreprenad

Vi erbjuder totalentreprenad ovan grund och tar därmed helhetsansvaret avseende husets kvalitet.

#85

Vi lever upp till EU och kemikalieinspektionens krav.

#86

Vi finns med dig hela vägen

Från kostnadskalkyl och bygglov till tomtförberedelser och slutbesiktning. Vi hjälper dig med allt du behöver göra och allt du behöver veta!

#87

2-årskontroll

Du har rätt till garantibesiktning inom 2 år efter slutbesiktning.

Youtube video preview
#88

1-plan, 1,5-plan och 2-planshus

Vi bygger hus för den lilla familjen, för den stora familjen, för dig som är själv, för er som är två och för er som planerar att bli fler. Gemensamt för alla våra hus är att de är prisvärda och smart byggda. Totalt erbjuder vi 19 olika husmodeller, ta gärna en kik på dem här!

#89

Våra lufttäta hus bidrar till bättre inomhusmiljö och lägre driftskostnader.

#91

Välisolerade treglasfönster från Elitfönster.

#93

Vi ger 6 månaders reklamationsrätt på eventuella fel som uppdagats efter entreprenadbesiktningen.

#94

Extra takhöjd som förändrar hela rummet

De flesta nybyggda hus har en invändig takhöjd på 2,40 meter. I en Smålandsvilla är det över 2,50 meter till taket. Det är en påtaglig skillnad som har avgörande betydelse för hela rumsupplevelsen.

#95

Behagligt inomhusklimat året runt.

#96

Du är skyddad mot skador med vår fullvärdesförsäkring på 1 år.

#97

Genomtänkt standard

För att utrusta våra hus har vi valt inredning och material från ledande leverantörer. Vi har även tänkt på att alla standardval ska hålla länge samt vara enkla att anpassa till sin egen stil.  För att göra det enkelt att förstå vad som ingår när du köper en Smålandsvilla har vi samlat all information på samma sida.

#98

Välkommen att göra ett besök i husfabriker för att se hur ditt hus växer fram!

#99

Lätt att inspireras

Vi har samlat bilder och filmer på färdigbyggda hus. De som redan bor i våra hus har dessutom taggat egna bilder med #smålandsvillan på sociala medier.