Fabriksbyggt hus i trä

Vårt mål som hustillverkare är att alla ska ha möjlighet att kunna bo i ett eget hus och att du ska få så mycket som möjligt för pengarna. Därför tänker vi på allt från konstruktion, produktion, och montering, till familjevänliga planlösningar och energisnåla vitvaror. Genom volymtillverkning och smarta lösningar i val och tillval ger vi våra kunder ett prisvärt boende och utrymme att göra mer i livet än att bara bo.

365 regnfria dagar per år

Resan mot ditt nya hem börjar i vår fabrik i småländska Vrigstad där husen tillverkas och sätts ihop i moduler inomhus. Detta innebär både en sund och torr tillverkningsmiljö i fabrik, samt en snabb inflyttning då huset står klart. I vår fabrik jobbar vi på löpande band så att ditt hus blir byggt enligt alla regler och krav. Husmodellerna lastas på lastbil och transporteras skyddat till din tomt för montering.  

Youtube video preview

När huset levereras är det redan grundoljat och grundmålat. Innertaket och golvet är klart, elen dragen och vitvarorna står på sin rätta plats. Montaget styrs av våra erfarna projektledare som ser till att allt går enligt plan och i linje med de krav vi ställer. Tack vare att husmodulerna är färdigbyggda tar det normalt bara en halv dag att få huset under tak. Innan du får nycklarna i handen ska huset slutbesiktigas. Det utförs av en opartisk behörig besiktningsman som säkerställer att huset uppfyller de krav som ställs. Din egen Smålandsvilla är äntligen redo att bli ett hem på riktigt. Vägen till ditt drömhem har aldrig varit enklare.

Förberett för att inreda övervåningen

När du flyttar in i en Smålandsvilla är övervåningen till våra 1,5- och 2-planshus förberedd och redo att inredas. Huset har som standard ett isolerat mellanbjälklag mellan botten- och ovanvåningen. Ledningar för vatten, värme och avlopp samt ventilationsrör är uppdragna från bottenvåningen och trappan är på plats. Smidigt och enkelt den dagen du bestämmer dig för att börja inreda den.

Industriellt byggande i trä från svenska skogar

Vi bygger alla Smålandsvillor i trä som är ett naturligt och förnybart byggmaterial som lagrar koldioxid under hela sin livstid, till och med i ett färdigbyggt hus. Och när husets stomme består av trä, i stället för andra material, minskar koldioxidutsläppen med upp till 40 procent. Att tillverka ett trähus kräver också väldigt lite energi i sig, men miljöaspekten är ändå bara en del av anledningen till att vi gärna bygger i trä. Att bygga i trä är rationellt, eftersom vi tar materialet från skogarna runt omkring oss – och det skapar jobb så att hela Sverige kan leva. Hållbart, eller hur?

Och det är inte bara bra för miljön, utan ger också ett bra inomhusklimat samtidigt som det är vackert att titta på.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.