Exteriöra val

Utseendet på ditt hus bestäms av de exteriöra valen. Hos oss hittar du standardval i klassisk stil och tillval som får ditt hus att sticka ut. Fördjupa dig gärna i alla våra exteriöra val och bygg ditt hus online i Husbyggaren.

Tak

Våra hus är försedda med takpannor från Benders. Som standard väljer du mellan röda eller svarta takpannor, som tillval finns mellangrå takpannor.

Du kan också välja om du vill utnyttja övervåningen till max genom att bygga en matchande takkupa. För att skydda entrén från väder och vind har vi ett flertal entrétak som tillval. Du kan bygga en hel veranda, en bred trappa med tillhörande tak eller helt enkelt installera ett skärmtak direkt på fasaden.

Solceller

Vill du ta tillvara på naturens resurser och sänka dina driftskostnader? Då ska du investera i solceller på taket. Med solcellernas hjälp kan du producera din egen el och sälja överskottet. Läs mer om våra gröna val under miljövänliga lösningar.

Väggar

Som standard levereras våra hus med grundoljad och grundmålad panel. Vi erbjuder SmålandsVillans egna och arkitektritade panelsättning. Men om du önskar en annan typ av panel har vi både liggande och stående panel att välja mellan. Väggarna i våra hus är effektväggar. De är välisolerade och 350 mm breda, vilket säkerställer ett behagligt och energisnålt inomhusklimat året runt.

Fönster

I alla våra hus installeras vitmålade fönster i aluminium från Elitfönster. Fönstren har en 3-glaskonstruktion med SuperEnergiglas, vilket reducerar värmeutstrålningen med 30 %. Som tillval kan du välja fönster med eller utan spröjs. 

Dörrar

Ytterdörrarna i våra hus kommer från NorDan. Välj mellan olika modeller och färger. Som standard erbjuder vi vitmålade dörrar med raka linjer till både huvudentré och groventré. Alla våra hus har dessutom sidoljus vid huvudentrén, vilket ger ett härligt extra ljusinsläpp i hallen.

Om du vill ha fönsterdörrar ut till altan eller trädgård så har vi både dörrar med täckt nederdel eller helt i glas. Alla hem från SmålandsVillan har säkerhetslås från ASSA och alla altandörrar är försedda med lås.

Trappa

Om du inte vill snickra själv kan du köpa en färdig trappa av oss. Vi erbjuder trappor till både huvudentré och groventré, och vi kan bygga trapporna med eller utan tak. Vill du skydda din ytterdörr mot väder och vind och samtidigt få lite extra plats för förvaring kan du till exempel välja en entréveranda som tillval.

Detaljer

Det finns elkontakter vid samtliga ytterdörrar i våra hus, viket gör det enkelt att koppla till utebelysning.

Våra hus utrustas med regnvattensystem från Plannja. Som standard kan du välja mellan färgerna svart och vitt. Vill du ha silverfärgat regnvattensystem finns det som tillval. På taken installeras det dessutom snörasskydd, takstege och nockräcke – för din taksäkerhet.

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.