Interiöra val

Sätt personlig prägel på ditt hem med hjälp av våra interiöra val. Välj en storblommig tapet, lägg kakel i badrummet eller lyxa till det med en braskamin. I Husbyggaren kan du virtuellt inreda med alla våra val för att hitta rätt stil.

Golv

Alla våra hus inreds med 3-stavs, 13 mm, ekgolv i hall, vardagsrum, kök och samtliga sovrum. Som tillval finns ett grövre trägolv i ek eller vitlaserad ek. I våtutrymmen som badrum och tvättrum lägger vi våtrumsmatta. Vill du istället ha kakel kan vi självklart ordna det.

Du kan dessutom välja att lägga klinker direkt innanför entrédörren. Det ger ett modernt intryck och gör hallen lättstädad. 

Väggar

Väggarnas tapeter väljer du fritt från Boråstapeters breda kollektion Borosan. I kollektionen finns allt från enfärgat och randigt till storblommigt och geometriskt. Vill du ha andra färger eller former så erbjuder vi ett flertal olika Easy Up-tapeter eller målade väggar som tillval. Du kan även välja att köpa huset ”målningsförberett”. Det betyder att du gör all målning och tapetsering själv, vilket också sparar dig ett par kronor.

Trappa

För dig som har valt ett hus med övervåning finns två öppna trappor som tillval. En klassisk eklaserad furutrappa eller en modern vitmålad trappa med stålspjälor och sättsteg i ek.

Detaljer

Vi har valt vita och släta innerdörrar från Dooria som standard. Vill du ha en mer lantlig stil eller önskar fler detaljer kan du välja till innerdörrar med ram.

Listverket i våra hus består av släta, vita och enkla lister runt fönster och dörröppningar. För ett enhetligt intryck och bra materialmöte har de större rumsöppningarna mellan hall, vardagsrum och kök även försetts med gipsade smygar. Till alla fönster i huset erbjuder vi inbyggda fönsterbänkar i vitmålad mdf.

Takhöjd

Andra detaljer som särskiljer SmålandsVillan är utrymmet. I våra hus är det 2,50 meter till taket. Det ger en påtaglig skillnad i rumsupplevelsen jämfört med andra nybyggda hus som vanligtvis levereras med en takhöjd på 2,40 meter. Vi bygger dessutom våra 1,5-planshus med en takvinkel på 45 grader istället för 38 som är standard. Det ger ett mer luftigt intryck och gör att din övervåning blir upp till 12 kvm större.

Värme

Sänk energikostnaden och höj mysfaktorn med en braskamin. Som tillval erbjuder vi flera modeller från Contura och vill du färgmatcha finns det braskaminer i vitt, grått, svart eller täljsten. Alla braskaminer levereras med sockelplåt och glasskiva.

Den effektiva värmepumpen NIBE F730 tar vara på värmen i rumsluften istället för att ventilera bort den (värmeväxling). Värmen går på så sätt tillbaka i systemet och används till uppvärmning av tappvarmvatten och värmesystem. Ta gärna del av fler energismarta och miljövänliga lösningar.

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.