• Energi
  • Miljö/hållbarhet

Genom små enkla val skapar du en grönare vardag

Att vara lite klimatsmart till vardags behöver inte innebära att man blir extrem. Det är ofta enklare att ”göra något” om man kan göra det naturligt. Att tänka på de enkla sakerna som att sopsortera, använda ledlampor, cykla istället för att ta bilen, minska sin energiförbrukning, panta, välja grön el, duscha lite kortare tid, lämna saker man tröttnat på till second hand och även handla på second hand är saker som de flesta av oss klarar av och de bidrar till en bättre miljö. Tänk på de små vardagliga sakerna som du gör upprepade gånger. I det långa loppet blir det stor skillnad.

Så blir du klimartsmart i vardagen

När det kommer till hus och boende blir det en större fråga. Men även här kan man fundera på hur mycket man vill och kan satsa. Idag har man möjlighet att välja sin insats. Det gäller att hitta en gyllene medelväg som känns bra för dig både i själen och plånboken.

När du väljer att bygga hus i trä har du redan från början gjort ett bra val. Faktum är att träprodukter binder koldioxid under hela sin livscykel – det kan inte något annat material konkurrera med. Virket vi använder i vår produktion kommer från skogarna runt omkring oss och vår tillverkning med hög färdigställandegrad som sker inomhus i fabrik bidrar till en resurseffektiv produktion.

Lägg därtill att SmålandsVillan producerar alla sina hus genom modultillverkning, vilket är resurseffektivt och mynnar ut i ett energisparande och prisvärt boende för kunderna. Dessutom använder vi träspillet till att värma upp våra lokaler. Visst känns det bra?

Njut av en grönare vardag!

Våra hus är redan från början energisnåla med sin lufttäthet och moderna ventilationssystem. Inomhusluften byts 12 gånger per dygn och den överblivna värmen omvandlas till energi, vilket ger cirka tre gånger så mycket som du betalar för - året om. Vi bygger våra hus på en typgodkänd, fukt- och radonsäkrad Isolergrund, som minskar risken för allergi och astma, samtidigt som den ger varma golv och ett behagligt inomhusklimat.

Energismarta kunderbjudanden

SmålandsVillans husmodeller utgår alltid från ett rent formspråk med traditionella linjer och en yteffektiv planlösning. Kompakta huskroppar med få vinklar ger en optimal form ur energisynpunkt.

I november introducerades det nya tillvalet "Klimatskal för övervåningen" till de oinredda övervåningarna i våra Smålandsvillor. Tillvalet innebär att du som kund kan välja att köpa första steget av inredningen. SmålandsVillan bistår då med att göra den mest utmanande delen på övervåningen, nämligen att lufttäta, isolera och glespanela. Dessutom installerar SmålandsVillan två radiatorer så att du kan räkna med boytan på övervåningen i energiberäkningen redan från början. Ett bra val både för dig och miljön.

Ta dig en funderare

Står du i tankarna att bygga nytt hus? Tänk på helheten och familjens verkliga behov och gör val utefter det. Hur stort hus behöver ni? Stora hus använder mer material i byggskedet och de förbrukar även mer energi varje år. Ryggåstak skapar mycket rymd men luften ska värmas upp, är det värt det?

Producera din egen el

För dig som vill påverka slutprodukten lite mer kan du välja braskamin med värmebevarande hölje, aluminiumfönster produktgrupp 0,8, energisnålare vitvaror och klimatskal till övervåningen. Vill du dessutom producera din egen el väljer du att ha solceller på taket.

Detta kan du se som en liten hjälp till att kunna leva lite mer miljövänligt varje dag. Investeringen blir lite högre men varje månad blir elkostnaden mindre. Addera sedan till några av vardagsrutinerna så hjälper du till att skapa en grönare vardag. Bra för dig och bra för miljön.

 

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.