Beställ katalog
  • Inredning

Så höjer du mysfaktorn i ditt hem

När vintern kommer spenderar vi mer tid inomhus och vi är många som blir sugna på att ändra om och inreda det mysigt hemma. Här ger vi dig knep för hur du på ett inte allt för kostsamt sätt kan piffa till hemmet och skapa en ombonad känsla.

Tänd levande ljus och häng upp fina ljusslingor

Det finns inget som kan förvandla ett hem bättre än mysig belysning, en sprakande brasa eller värmande ljus. Du kan med fördel släcka din vanliga takbelysning och istället använda golvlampor, vilket ger ett trivsammare intryck.

Placera ut lite ljus och doftljus i olika delar av huset och stora ljuslyktor på golvet, men glöm inte att släcka dem när du lämnar rummet.

Det är också mysigt att hänga upp några fina ljusslingor längs väggen, ovanför sängen eller på ett bord för en fin dukning.

Grönskande växter

Placera ut grönskande växter för att mjuka upp rummets känsla. En bukett färska snittblommor på bordet i en vacker vas höjder verkligen mysfaktorn.

Växter mår bra av mycket ljus och därför blir det svårare att hålla dem vid liv under hösten och vintern. Satsa på växer som är mer tåliga som till exempel kaktusar, elefantöra och svärmorstunga.

Du kan också testa någon av alla fina plastväxter som numera verkligen ser levande ut. Perfekt för den mörkare tiden av året, dessutom överlever de år efter år. 

Mjuka upp rummet med textiler

Textilier är bästa knepet för att enkelt ge hemmet ett nytt utseende. Med en mjuk pläd och några puffiga kuddar i soffan får vardagsrummet en mer ombonad känsla. Under den ljusare tiden på året vill vi gärna släppa in solljuset genom fönstret. När det skymmer om kvällarna och det blir mörkare ute kan du få en mer ombonad känsla om du byter ut de tunna gardinerna mot lite tjockare gardiner med tyngd i.

Ett kalt och opersonligt hem blir mer levande och ombonat med mattor. Satsa på en tät och tjock matta, gärna i härliga färger.

Placera en fårskinsfäll eller fuskpäls över en stol, en fåtölj, sängkanten eller över soffryggen. Eller varför inte på golvet som en matta? Detta kan höja mysfaktorn i viket rum som helst.

Värmande trä- och koppardetaljer

Ett levande material som trä mjukar upp och ger ett värmande intryck i rummet. De mörkare träslagen som valnöt, ek och furu ger en extra skön känsla. Placera ut små fina detaljer av trä i ditt hem. Även metallen koppar ger en varm och mjuk känsla till rummet. Satsa på en kopparlampa, eller skapa stilleben med fina vaser, kopparkittlar och en ljusstake.

Tavlor och affischer

Satsa på några väl valda tavlor eller affischer på väggen. Dessa skapar harmoni och samlar ihop rummet till en helhet.

Ta in naturen

Ett enkelt sätt att mjuka upp inredningen är med hjälp av naturmaterial. Att ta in naturen i ditt hem ger ett rogivande intryck. I sovrummet ger linnelakan ett härligt intryck. Även detaljer i keramik, flätad jute och bambu och naturfärgat trä ger rummet en ombonad känsla. Varför inte gå ut på en frisk skogspromenad och plocka hem grenar, kvistar, mossa eller kottar att pryda ditt hem med. Det ger ett vackert och levande intryck.

Göm onödiga prylar

Det är inte så inbjudande med ett hem fyllt av prylar. För att skapa ordning och reda kan du införskaffa förvaringslådor. Om du inte har plats i din garderob kan du satsa på material som läder eller trä vilket ger en lite lyxigare känsla och gör att lådornas funktion blir både praktisk och en snygg detalj i hemmet.

En värmande kopp te

Vad är bättre än att komma in en vinterdag och värma sig med en stor kopp te? Koka upp vatten, riv ingefära och citron och låt det sjuda en stund. Lägg i en klick honung och låt det dra i några minuter. Sätt dig i soffan och njut.

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.