De valde totalentreprenad vid havet

På en lugn och fridfull tomt i Färjestaden bara ett stenkast från havet har familjen Åleheim Renevall byggt sitt drömhem - en Villa Kalmar från SmålandsVillan. De valde totalentreprenad och kunde koppla av under hela husbygget.

En härlig tomt i ett nytt område i Färjestaden

Maja och Simon bodde i en lägenhet i Kalmar, men när sonen Melker föddes kände familjen att lägenheten blev trångbodd. De tittade på flera begagnade hus men hittade aldrig något som kändes rätt.

- Vi kände inte att vi ville köpa ett hus där vi behövde börja med att renovera och fixa, säger Maja.

Så föddes drömmen om att bygga eget hus – och båda önskade sig ett boende nära havet. Eftersom Maja arbetar på Öland bestämde de sig för att försöka hitta en tomt där.

- Vi hittade en stor och härlig tomt med skogen och havet som granne i ett nytt område i Färjestaden, säger de. Vi bestämde oss snabbt och började fundera på nästa steg…huset.

Smidigt, tryggt och enkelt med totalentreprenad

Familjen letade runt bland olika husföretag som kunde bygga ett hus på deras tomt, men eftersom SmålandsVillan har kontor i Kalmar bestämde de sig till slut för att boka ett möte med säljare Victoria Roswall.

- Faktum är att vi bestämde oss för SmålandsVillan ganska snabbt. Allt kändes så smidigt och enkelt. Vi blev väldigt väl bemötta och kände oss trygga från första stund, säger Maja.

SmålandsVillan erbjuder totalentreprenad vilket innebär att företaget tar hela ansvaret vad gäller allt från byggnation, upphandlingar, kontakt med entreprenörer och hantverkare till det juridiska ansvaret.

- Själva husresan var verkligen smidig, beskriver Maja.  Det var skönt att kunna släppa allt praktiskt till SmålandsVillan och koncentrera sig på tillvalen som skulle göras. Fast vi bara bott i vårt hus i tre veckor känner vi oss så hemma.

”Det känns bra att kunna stå och laga mat och se Melker leka”

Familjen valde att bygga 1,5-planshuset Villa Kalmar – en av SmålandsVillans mest populära husmodeller. En av de saker som gör Villa Kalmar så omtyckt är den öppna planlösningen mellan kök, vardagsrum och matplats.

- Det känns bra att kunna stå och laga mat och se Melker leka, säger Maja. Villa Kalmar känns dessutom som ett precis lagom stort hus för oss. Vi hade 95 kvm att bo på och som sedan blir 156 kvm när det är klart.  

Övervåningen levereras alltid oinredd från SmålandsVillan. Vid inflyttning kan man bo in sig på nedre plan och sedan välja att inreda övervåningen själv när det passar en bäst.

- Vi ska snart börja med det, säger Maja. I sommar ska fasaden dessutom målas och eventuellt ska trädgården fixas till. Det får bli mysiga projekt för hela familjen.  

Och hon avslutar:

- Vi är så nöjda med vår husresa. Det känns spännande att få vara med och bygga upp det nya kvarteret och vi känner oss säkra på att det kommer bli perfekt för Melker att växa upp här.

Majas till andra som går i husbyggartankar

  • Använd husbyggaren på smålandsvillan.se för att testa de val ni vill ha i ert hus.
  • Tänk på hur omgivningen och miljön där huset ska byggas ser ut. Vilken husmodell passar in just där?
  • Välj totalentreprenad. Koppla av och låt SmålandsVillan sköta jobbet.

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?