En dröm om något nytt

Rozita och Mikael behövde mer yta och valde att bygga en villa från SmålandsVillan. Följ med hem till familjen och deras Villa Kalmar i Umeå.

Radhuset blev trångbott

I Holmsund strax utanför Umeå bor Rozita och Mikael med sina två barn i en Villa Kalmar från SmålandsVillan. Familjen hade en dröm om ett eget fristående nytt hus och när deras dåvarande radhus blev trångbott 2015 bestämde de sig för att bygga nytt.
- SmålandsVillan kändes mest tilltalande, prisvärt och passande för oss, säger Rozita.

Ett prisvärt hus med många valmöjligheter

Familjen började gå på tomtvisningar och när rätt tomt dök upp bestämde de sig snabbt då de ville vara först ut i området med att välja tomt. Tio månader efter att familjen bestämt sig för att bygga en Smålandsvilla stod deras nya Villa Kalmar klar - ett traditionellt hus med modernt intryck i 1,5 plan.
- Eftersom vi har vänner som bor i en Villa Kalmar visste vi redan hur den husmodellen såg ut, säger Rozita. Vi gillar husets öppna planlösning mellan kök och vardagsrum som ger en skön känsla och öppnar upp för gemenskap och umgänge.

”Roligt att få välja inredning och tillval”

Det är många beslut som ska tas och val som ska göras när man bygger nytt hus. Familjen tyckte att det var roligt att välja inredning och tillval, och känner sig särskilt nöjd med den rymliga altanen på husets kort- och långsida.
- Det var spännande att se projektet växa fram från en tomt till ett färdigställt hus med garage, säger Rozita. Framtidsplanerna är att färdigställa garaget invändigt samt ordna uppfarten. Planen är att ha en betonggjuten uppfart, som är snygg och lätt att underhålla.

Rozitas råd till dig som går i husbyggartankar

  • Kompromissa inte allt för mycket gällande tillval. 
  • Välj tillval så du känner att du får ett personligt hem som du är tillfreds med. 
  • Välj neutrala och hållbara färger när du gör dina val - tapeter kan man byta ut, men materialval kanske ska hållas mer tidlösa.

 

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog