En kreativ idyll vid Mälarens strand

Stallarholmen är en växande ort, vackert belägen vid Mälarens södra strand mittemellan Strängnäs och Mariefred. En idyll med gångavstånd till sommarens kvällsdopp och med ett imponerande utbud av service och aktiviteter.

Ett nytt område växer fram

- SmålandsVillan, som har ett av Sveriges största utbud av tomter, vi erbjuder nu 49 strandnära villatomter i Stallarholmen där du kan bygga ditt drömhus, säger SmålandsVillans säljare Jack Kihlström

Stallarholmen passar perfekt för dig som vill bo lugnt och naturnära – men ändå ha all service inom räckhåll. Här bor du lite lagom lantligt och omgivningarna består av vacker jordbruksbygd och du har nära till Mälarens glittrande vatten.

Sökte sig till lugnet

Peter och Lydia Norell med barnen Benjamin, Brandon och Bradley har byggt sitt drömhem i området. Familjen bodde tidigare i England där Lydia är uppvuxen. De kände sig klara med London och ville söka sig till Sverige igen. Till en början bodde familjen i en lägenhet inne i Stockholm men drömde om ett eget hus och började kika på vad som fanns runt Stockholm med omnejd.

- Vi ville slå oss till ro på ett lugnt och mysigt ställe med goda pendlingsmöjligheter och så fick vi upp ögonen för Stallarholmen, förklarar Peter. En kollega till mig bodde här och pratade så gott om just Stallarholmen.

Valet föll tills slut på en av tomterna i Sundby Strand, Stallarholmen. Här har familjen byggt en Villa Ljungby från SmålandsVillan.

- Vi har närhet till skola, matbutiker, pulkabacken och har naturen vägg i vägg. Jag älskar att plocka svamp och det är perfekt att bara kunna ta ett kliv ut i naturen. Dessutom är det väldigt lyxigt att kunna ta sig ett svalkande dopp i princip varenda sommarkväll i Östabadet, säger Peter och skrattar.

Vi trivs fantastiskt bra här i Stallarholmen

En idyll för den aktiva familjen

För att vara en mindre ort har Stallarholmen ett imponerande utbud: här finns ett rikt föreningsliv, livsmedelsbutik, caféer, pizzeria, värdshus, veterinär, distriktssköterska, frisör – och mycket mer! Och trots att Stallarholmen inte är så stort finns här också massor av aktiviteter: fotboll, skytte, ridning, yoga, dans, barngymnastik och mycket mer.

- Vår äldsta son Benjamin spelar fotboll i pojklaget här och jag är tränare, säger Peter. Vi bor bara ett stenkast ifrån idrottsplatsen vilket är väldigt smidig.

Stallarholmen är en ort som sprudlar av eldsjälar och kreativitet. Här ordnas mängder av aktiviteter för alla åldrar – året om.

- Vi har verkligen kommit till ett kreativt samhälle, säger Peter och ler. Här händer saker i stort sett hela tiden. Det anordnas olika festivaler för olika åldrar, allt från korv-, vin-, musik- och vinterfestivaler. Det är ett väldigt levande samhället!

Med stadslivet inom räckhåll

Stallarholmen ligger inte bara vackert vid Mälaren utan också strategiskt placerat mittemellan Strängnäs och Mariefred, omkring en kvart från vardera orten med bil. Här har du också nära till kollektivtrafiken.

- Med bättre pendlingsmöjlighet kan vi knappast bo, säger Peter. Jag jobbar mitt inne i centrala Stockholm och det tar mig cirka 50–60 minuter från dörr till dörr. Lydia pendlar till Eskilstuna vilket tar cirka 35 minuter. Det är så skönt att det fungerar bra med jobb, pendling och barnens skola.

- Det är perfekt att ha stadens puls och allt vad det innebär nära men ända bo här mitt i lugnet. Det är verkligen kontraster mot hur vi bodde i London. säger Lydia och ler.

Är du nyfiken på Stallarholmen eller någon av våra andra 260 tomter? Välkommen in på smalandsvillan.se.

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?