Beställ katalog
  • Kundreportage

Familjen Bernevik byggde sitt drömhus

I en nybyggd Villa Adelöv i Höör bor Tina och Mats tillsammans med barnen Anton 20 år, Ebba 18 år och Hugo 12 år. Familjen bodde tidigare i ett 70-talshus som de renoverat på under 18 års tid. När det var dags att börja renovera huset igen bestämde de sig för att istället köpa ett nybyggt hus.

Allt kändes rätt från början

Familjen letade länge efter drömhuset. De beställde hem huskataloger från olika husföretag runt om i Sverige men de kände inte att de hittade det rätta huset.


De besökte SmålandsVillans visningshus i Sjöbo där de träffade Hans Andreasson som är säljare. Hans berättade att SmålandsVillan precis släppt en ny husmodell, som familjen borde kika på, 1-planshuset Villa Adelöv.

- Vi fastande direkt för detta underbara hus, berättar Tina. Allt kändes perfekt från första stund. Villa Adelöv var precis vad vi sökte. Dessutom kände vi ett enormt stöd i Hans. Han gav ett väldigt kunnigt och tryggt intryck. Eftersom vi hade hört väldigt goda ord om SmålandsVillan blev valet inte svårt!

Ett ljust och öppet 1-planshus med vinkel

I april 2018 flyttade familjen in i sitt nya Villa Adelöv, ett välplanerat, ljust och öppet 1-planshus med vinkel. När du öppnar ytterdörren möts du av en genomsikt som sträcker sig genom hela huset och ut mot uteplatsen på baksidan. I husets vänstra del finns barn- och ungdomsavdelningen medan huvudsovrummet ligger i en separat del av huset.

- Vi älskar verkligen vårt Villa Adelöv, säger Tina. Vinkeln i huset ger en enorm rymd och djup i huset. Den separata ungdomsdelen passar oss perfekt. Köket med bardel och husets öppenhet är underbar.

- Dessutom är huset lagom stort för vår familj utan att kännas stort den dagen barnen flyttar ut, förklarar Tina. På sikt när barnen flyttar hemifrån tänker vi göra om ungdomsdelen till walk-in-closet och kontor. 

Enkelt att bygga nytt

Att bygga hus är ett stort beslut och en upplevelse som man oftast bara gör en gång i livet. Självklart har man många funderingar, tankar och frågor som snurrar runt i huvudet.

- Innan husbygget hörde vi ofta att det var tufft och jobbigt att bygga hus. Men vi tycker verkligen tvärtom. Det har varit jätteroligt och enkelt, förklarar Tina.

- Allt har flutit på fantastiskt bra och vår säljare Hans har varit en klippa genom hela husresan, han har löst saker som uppstått på ett snabbt och smidigt sätt, säger Tina.

På en dag stod drömhuset på tomten

En Smålandsvilla byggs inomhus i torra varma lokaler utan påverkan av regn, vind och kyla. Det enda som sker utomhus är själva monteringen. När huset levereras är det grundmålat, golv och innertak är på plats, all el är dragen, skåp, vitvaror och sanitetsporslin sitter där de ska. På byggplats återstår montaget av volymerna på grunden och taket som ska lyftas på plats.

- Det var helt otroligt att se hur snabbt huset kom på plats, säger Tina och skrattar. De började klockan 7 på morgonen och vid halv 12 var allt monterat och klart och taket var på plats.

Pengar över till egen pool

Familjen har bara bott i sitt hus i tre månader men har redan hunnit med att måla hela huset och byggt en egen pool på trädgården.

- Tack vara ett vi fått ett så prisvärt hus har vi haft möjlighet att bygga oss en egen pool, säger Tina. Det känns fantastiskt!
Under sommaren ska familjen göra en uppfart och lägga plattor runt huset.

Tinas tips till dig som går i husbyggartankar

  • Välj din tomt med omsorg och fundera över var solen går upp och ner.
  • Tänk över hur ditt behov ser ut nu och i framtiden.
  • Fundera i genom alla val ni gör.
  • Kika på Instagram efter andra som bygger med SmålandsVillan. Här fick vi massor av inspiration.
  • Besök fabriken i Vrigstad där SmålandsVillans hus produceras. Det var en otrolig känsla att se sitt hus produceras. Det kändes fantastiskt bra och tryggt att se att huset tillverkades inne i en varm och torr fabrik.
Ritz Sandström Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.