Familjen de Smits har byggt två Smålandsvillor på tre år!

Först byggde familjen de Smits en Villa Tingsryd i Skogsmon utanför Östersund. Bara två år senare bestämde de sig för att starta en ny husresa bara 100 meter bort på samma gata. Vi tog en pratstund med Mathilda de Smits för få hennes bästa tips när man ska bygga nytt hus.

Berätta om er första Smålandsvilla. Hur startade er husresa?

2016 bestämde vi oss för att bygga ett nytt hus. Min mamma och pappa hade sedan tidigare byggt hus med SmålandsVillan och var nöjda så vi bestämde oss för att välja samma husföretag. Vi hittade ett område här i Skogsmon där det fanns lediga tomter.

På tomten som vi köpte fick vi endast bygga 1-planshus och 1,5-planshus. Villa Tingsryd föll oss bäst i smaken så valet blev ett 1-planshus. Vi valde ett målningsförberett hus, och gjorde det invändiga jobbet själva. Vi kämpade på och gjorde huset klart på tre veckor. Det var inte helt enkelt med en lite bebis men det gick bra.

Varför valde ni att bygga ytterligare ett hus efter bara ett år?

Vi trivdes väldigt bra i Villa Tingsryd men vi kände ganska snabbt att vi ville ha ett större hus med mer yta. Vi fick nys om att det skulle släppas fler tomter bara några 100 meter bort på gatan. Tomterna låg precis intill skogen och vi var snabba med att reservera en tomt. Här fick man även bygga 2-planshus. Vi bestämde oss för att göra om husresan och istället bygga 2-planshuset Villa Huskvarna.

Hur skulle du beskriva en husresa med SmålandsVillan?

För oss var det ett självklart val att välja SmålandsVillan när vi bestämde oss för att starta ett nytt husbygge. Allt har flutit på smidigt och vi har verkligen ingenting att klaga på. Alla på kontoret här i Östersund har varit fantastiska, så hjälpsamma, proffsiga och kunniga. Vi känner oss verkligen nöjda med att vi valt SmålandsVillan.

Det sägs att man ska bygga flera olika hus för att till sist få det perfekta huset. Stämmer det?

Man skulle kunna säga att Villa Tingsryd var vårt ”testhus”. Vi har lärt oss otroligt mycket av att bygga två hus. Under vårt första husbygge kände vi ganska snabbt vad vi saknade och vad vi skulle ha gjort annorlunda.

Vi känner oss nöjda med hur vi fått till det i vårt nya hus, det känns väldigt genomtänkt och bra.

Vad har ni gjort annorlunda i ert nya hus?

Även i det nya huset valde vi ”målningsförberett” och har gjort mycket av arbetet invändigt själva. Detta tog oss cirka två-tre månader. Vi har bland annat byggt en egen större köksö. Vi kände i det förra huset att vi samlades och umgicks mycket i köket så därför valde vi att bygga en stor köksö som vi är väldigt nöjda med.

Denna gången valde vi även till klinkers i badrummet och i hallen samt kaklade bakom spisen.

Vad är de bästa valen ni gjort?

Det absolut bästa valet vi gjorde är att vi valde till en kamin. Vi älskar den.

Frågar du min man är det absoluta bästa valet det stora dubbelgaraget! Här ryms både två bilar och massor av andra saker.

Vad skulle du säga är det bästa med husmodellen Villa Huskvarna?

Att det är så rymligt. Sen älskar jag att det är så öppna ytor i hela huset samt att det finns så många och stora fönster som ger ett fantastiskt fint ljusinsläpp.

Har ni hunnit med att inreda övervåningen?

Ja, vi satte igång direkt med att inreda övervåningen. Det är bara badrummet som återstår.

Vi känner oss nöjda med hur vi inrett övervåningen som vi valt att inreda med fyra sovrum och ett allrum. Mellan de två lite mindre sovrummen har vi byggt som ett litet förvaringsrum.  I vårt föräldrasovrum finns även en walk-in-closet.

Vad var den största utmaningen?

Att välja hur övervåningen skulle se ut. Jag vet inte hur många gånger vi ritade om den. När vi såg allt på pappret kändes det som att det skulle bli trångt med alla rummen men så fort väggarna kom på plats kändes övervåningen rymlig och stor.

Har du några tips till husdrömmare?

Vi har satsat på att få till mycket förvaring, det kan man aldrig få för mycket av. Sen valde vi även att isolera innerväggarna uppe, något vi inte ångrat. Det är skönt när man har två grabbar som sitter på sina rum och spelar. Det kan ibland bli väldigt högljutt.

Ni flyttade in i huset i augusti och är snart klara. Snabbt jobbat! Vad återstår?

Planen nu är att få klart badrummet på ovanvåningen. Vi har även förberett för en altan och till sommaren blir det att jobba med trädgården och så gräsmatta.

 

 

 

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?