Först i mål på klassisk idrottsmark

När långdistanslöparen Frida Lundén och hennes man Marcus fick dottern Flora bestämde de sig för att flytta hemåt. Flyttlasset gick från Malmö hem till Sandviken där deras familjer bodde. Idag har de byggt en Villa Näsby från SmålandsVillan.

- Vi ville komma närmare ursprunget och våra familjer som bor här, säger Frida. Att få barn är det största i livet och det kändes rätt i hjärtat att flytta hem.

Med naturen inpå knuten

Familjen Lundén fick upp ögonen för SmålandsVillans nya område Norra IP i Sandviken där etapp två nu är till försäljning. Norra IP är klassisk idrottsmark mitt i centrala Sandviken. Här har det utövats både bandy, fotboll och friidrott på högsta nivå, men sedan över tio år tillbaka har kommunen beslutat att idrottsplatsen ska byggas om till bostäder. Ett område för den aktiva familjen och passar lika bra för de som uppskattar naturens lugn som för den som söker ett aktivt friluftsliv. Frida Lundén tränar och tävlar långdistanslöpning på högsta nivå och Norra IP är en dröm för den som är idrottsintresserad.


Det är väldigt vackert här med fina motionsmöjligheter.

Och så gillar vi att området ligger så pass centralt och med goda kommunikationer, säger Frida. Vi är bland de första som bygger i detta området och det är häftigt och spännande att få se ett helt nytt område växa fram.

Villa Näsby - ett litet välplanerat hus

Familjen har precis flyttat in i sitt Villa Näsby när vi träffar dem. Villa Näsby är en av SmålandsVillans minsta husmodeller, ett stort hus i litet format, som passar olika familjesammansättningar.
- Vi har alltid drömt om att få bygga vårt alldeles egna hem, säger Frida och ler. Vi visste att det var ett 1-planshus vi ville ha. Vi vill inte bo för stort och gillar enkelhet. Vi föll för husmodellen Villa Näsby, det är ett lagom stort hus för vår familj. Huset som är 95 kvadratmeter upplevs rymligt och välplanerat, alla våra vänner som kommer hit tycker att det känns mycket större än det ser ut.

Villa Näsby har en separat föräldradel, rymligt kök och två extra sovrum. Mittskeppet i huset utgör samvaroytor och den avskärmade men öppna entrén ger ett härligt välkomnande.

Marcus beskriver fördelarna med Villa Näsby:
- Vi älskar öppenheten mellan köket och vardagsrummet, det är öppet och socialt men ändå avgränsat tack vare den lilla pelaren emellan. Vi har valt att samla familjen i husets ena ände och ha det tredje sovrummet som ett lekrum, gästrum och arbetsrum. Vi tycker verkligen att huset har en perfekt planlösning och är väldigt yteffektivt.

Frida småler.
- Dessutom har huset en stor och rymlig tvättstuga något man uppskattar när man har småbarn.

Att få skapa sitt egna hem

När man köper hus från SmålandsVillan finns det vissa val och tillval man kan göra i husets inredning. Något som kanske inte alltid är helt enkelt.
– Jag tycker definitivt att det roligaste med husresan har varit att få skapa sitt egna hem och göra alla val, säger Frida. Det finns många fina valmöjligheter hos SmålandsVillan och det var kul och lärorikt att få sätta sin egen prägel på huset. Roligast var nog att få välja alla tillval till köket. Vi valde ett grått kök med beslag av mässing och bänkskivor med marmorimitation. Vi har lärt oss massor om både byggnation och inredning och vi är mycket nöjda med de val vi åstadkommit.

När vi besökte familjen har de bara bott i sitt hus i en månad.
- Vi valde totalentreprenad vilket innebar att SmålandsVillan har skött hela ansvaret vad gäller allt från byggnation, upphandlingar, kontakt med entreprenörer och hantverkare, säger Marcus. Det var enkelt och tryggt att bygga hus med en husleverantör som håller samman hela bygget. När huset är redo för inflyttning är det bara att flytta in och börja plocka upp alla saker och möblera.

- Vi trivs bra och äntligen börjar vi landa och komma iordning, förklarar Frida. Vi har försökt att ta allt eftersom och bo in oss känt efter lite hur vi vill ha det. Nu ska vi bo in oss och njuta av vårt nya fina hus.
Vi tackar Frida och Marcus för den trevliga pratstunden!

Fridas tips till andra som ska bygga hus!

  • Använd SmålandsVillans projektledare och ställ alla dina frågor du går och grunnar på. Inga frågor är för dumma.
  • Var delaktig i ditt husbygge och se det som ett projekt. Även om du väljer att bygga på totalentreprenad tycker jag det är viktigt att vara engagerad. Det är ditt framtida hem du ska bygga. En av ditt livs största resor.

Om familjen
• Frida Lundén – 35 år, Jurist och svensk mästare i långdistanslöpning. Frida har bland annat tävlat för svenska landslaget i EM, uppvuxen i Sandviken.
• Marcus Lundén – 37 år, civilekonom, uppvuxen i Umeå.

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog