Med ett målningsförberett Villa Näsby kan du göra precis vad du vill

Ett nyfiket öga på ett nytt bostadsområde var början på Gabriella Kehrers husresa. Hon önskade ett hem gjort för två, hon själv och sonen Alvin. Med ett målningsförberett Villa Näsby gick drömmarna i uppfyllelse och Gabriella fick ett drömhus som passade plånboken.

Att gå en runda i kvarteret handlar inte alltid om att få sig en nypa luft, i alla fall inte för Gabriellas del. På promenaderna hemma hos föräldrarna brukade hon ofta gå förbi Lilla Källviken i Falun, ett växande bostadsområde i närheten av föräldrarnas kvarter.

– Jag tänkte att det var ett ställe jag skulle kunna tänka mig att bo på. Det är ett barnvänligt område, nära min sons mormor och morfar.  Eftersom många av tomterna i området tillhörde SmålandsVillan och jag hittade ett prisvärt hus som passade oss, föll valet på SmålandsVillan, berättar hon. 

Tryggt att bygga nytt

Många tror att det är dyrare att bygga ett nytt hus än att köpa ett äldre hus men när Gabriella gjorde sin jämförelse såg hon fler fördelar med nybygge.

– Att bygga nytt var inte så dyrt som jag först föreställde mig. Dessutom tillkommer aspekten av den låga driftskostnad som ett nybyggt hus medför. Att bygga eget var en trygg lösning för mig som ensamstående, vilket jag var under 2018 när jag byggde. Det kändes tryggt att inte behöva oroa mig över några oförutsedda kostnader som ett äldre hus kan medföra. Att bygga nytt gav mig även möjligheten att få göra huset till mitt eget redan från start, vilket var viktigt för mig då inredning är ett stort intresse, säger hon.

Valet föll ganska naturligt på Villa Näsby. Ett 1-planshus på 95 kvadratmeter som passade i storlek för Gabriella och Alvin.

– Näsby var det hus som passade min budget bäst. I början var jag skeptisk till storleken då det är SmålandsVillans minsta hus, men när jag fick möjlighet att kliva in i ett Näsby i området blev jag förvånad över hur stort det upplevdes. När jag var i huset kunde jag visualisera den planlösning som jag ville ha i vårt framtida hus, berättar hon.

Valde målningsförberett

Gabriella valde SmålandsVillans totalentreprenad med grund och för att få utlopp för sin egen kreativitet och samtidigt få en ekonomisk fördel med sitt husköp valde hon leveransalternativet målningsförberett. Det innebär att bland annat väggar, tak och våtutrymmen är klara men att man själv tar hand om det resterande invändigt som att sätta golv och tapetsera.

– Jag valde målningsförberett eftersom jag hade för avsikt att ändra lite i planlösningen. För mig är köket husets hjärta och en öppen planlösning med en köksö som står i centrum var en önskan jag haft länge. Husets planlösning gjorde det möjligt att med några förändringar få den planlösningen. En annan fördel var att jag kunde avvakta med beslut så som färgsättning och kakel. Men jag valde att inte ha målningsförberett i tvättstuga och badrum, där utgick jag från SmålandsVillans standardsortiment för att senare kunna komplettera när jag bott in mig, säger Gabriella.

Det är något speciellt med att se sitt nya hem komma på plats. Att se SmålandsVillans moduler lyftas upp och pusslas ihop till ett färdigt hus. För Gabriella var husleveransen en upplevelse i sig, även om det också var startskottet för hennes eget arbete.

– Huset kom klockan 8 den 28 mars 2019. Jag och Alvin hade tagit ledigt för att kunna vara på plats under den första timmen. Det var en häftig upplevelse att få se vårt efterlängtade hus landa på vår tomt. En overklig känsla som vi aldrig kommer att glömma.

– Den 26 april 2019 fick vi nycklarna i handen efter en godkänd slutbesiktning. Därefter drog vi genast igång med den interiöra byggnationen. Min bonuspappa har varit till stor hjälp genom hela projektet och min pappa som är elektriker flög hit från Tyskland för att hjälpa till under de första två veckorna. Det vi började med var att riva väggen mellan kök och vardagsrum och bygga en vägg mellan kök och hall för att få ett större kök. Jag lärde mig att spackla och lägga golv under tiden som min pappa satte spotlights i hela huset och min bonuspappa kaklade, byggde kök och väggar. För mig har det varit en lärorik resa då jag knappt anförtrodde mig själv med en hammare innan. Den 25 juni var det dags för slutsamrådsmöte och därefter första natten i huset, berättar Gabriella.

Annan situation, samma drömhus

Nu har den lilla familjen hunnit bo in sig i sitt Villa Näsby. Gabriella har fått sätta tänderna i sitt stora intresse: att inreda. Vilket syns på sonens kreativa rum, de inmålade möblerna i hallen och den genomgående rosa färgen från golv till tak i sovrummet. Och nästa projekt blir att få ordning på trädgården. Familjen har dessutom vuxit till tre med Gabriellas sambo Daniel.

– Livssituationen ser annorlunda ut då jag sedan ett halvår tillbaka har en sambo. Vi fortsätter nu tillsammans att skapa vårt drömhem och jag blir fortfarande lika lycklig när jag kliver in genom dörren och möts utav vårt ljusa, öppna hem.

Gabriellas husbyggartips!

  • Var noga med var på tomten huset placeras i förhållande till solen.
  • Var med och se när huset levereras. Det är otroligt speciellt att se sitt framtida hus landa framför en.
  • Passa på att besöka visningshus. Då får du en känsla av storleken på huset och om det känns rätt för dig och din familj.

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.