Smidigt och enkelt husbygge med hjälp av Husbyggaren

Lennart och Karin drömde om att flytta närmare sina barn och barnbarn. För tre år sen började de leta efter ett boende på västkusten mellan Ängelholm och Halmstad. I februari gick drömmen i uppfyllelse då de flyttade in i sin Villa Näsby i Lilla Tjärby.

Husbyggaren – ett perfekt verktyg

Lennart och Karin letade länge efter ett begagnat hus men tyckte att priserna var för höga. De började istället fundera på att bygga ett nytt hus. Då dök SmålandsVillan upp och Husbyggaren på webben blev startskottet för deras husresa.

- SmålandsVillans Husbyggare är verkligen ett fantastiskt verktyg när man går i husbyggartankar, säger Lennart. Vi fick direkt en överskådlig prisbild och kunde se de olika valen vi gjort. Vi insåg snabbt att SmålandsVillan hade prisvärda och välplanerade hus och att vi fick mycket hus för pengarna.

Lennart och Karin kontaktade SmålandsVillans säljare i Halmstad Madelaine Wiberg Ackerot och de planerade in ett möte. Innan de bestämde sig fick de även möjlighet att besöka ett Villa Näsby i Falkenberg.

- Dessutom fanns tomten vi letat efter hos SmålandsVillan. Huset och tomten som vi köpte var jämförbart med att köpa ett begagnat 70-talshus. Nu får vi ett helt nytt hus med tomt för samma peng, säger Lennart.

Ett lagom stort hus

Villa Näsby är ett stort hus i litet format med ett rymligt kök och två extra sovrum. Husets mittskepp utgör en stor och härlig samvaroyta.
- Vi förälskade oss direkt i Villa Näsby, berättar Lennart. Ett litet och välplanerat hus med bra planlösning som passade oss perfekt. Att huset har en takhöjd på 2,50 gör att det blir bra volym och känns luftigt trots sina 95 kvadratmeter. Huset är ändå stort nog när vi bjuder hem vänner.

Smidigt husbygge

Våren 2017 skrev paret på papperna på ett Villa Näsby i Lilla Tjärby och den 8 februari 2018 fick de nycklarna till sitt nya fina hus.

- Allt rullade på väldigt smidigt, berättar Lennart. Vår säljare Madelaine tog hand om det mesta, vilket underlättade mycket under resans gång, vi kunde slappna av och känna oss lugna och fokusera på annat.

Utöver kontakten med Madelaine pratade paret mycket med Göran Axelsson som är tekniker på SmålandsVillan. Här fick de ta del av byggteknisk information vilket de uppskattade mycket.

- Vi vill ge en stor eloge till alla vi haft kontakt med på SmålandsVillan. Vi har alltid blivit så väl bemötta och känt oss bekväma när vi ringt och ställt våra frågor. Alla har varit väldigt tillmötesgående, säger Lennart.

Till sommaren ska Lennart och Karin bygga ett uterum och färdigställa sin trädgård. Vi önskar dem stort lycka till i sitt nya fina hus.

Lennarts råd till dig som går i husbyggartankar

  • Tänk igenom allt och planera noga. Försöka att tänka hur du vill ha ditt hus i framtiden, kanske vill du ha ett uterum och ett isolerat förråd. Sök bygglov för allt direkt så blir det smidigare.
  • Bygg ditt hus i husbyggaren med alla val och se hur det blir.
  • Besök fabriken i Vrigstad där husen byggs. Det var en fantastisk upplevelse!

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?