Villa Kalmar - huset med öppen och ljus planlösning

I Skreanäs utanför Falkenberg bor Andrea och Anton i sin nybyggda fina Villa Kalmar. Båda är 26 år, Andrea jobbar som butiksbiträde på Gekås och Anton som murare. Sommaren 2016 skrev paret på papper för att bygga ett nytt hus hos SmålandsVillan, ett val de aldrig ångrat.

Snabb husresa

Andrea och Anton hittade en fin tomt som de tyckte om i Skreanäs och kontaktade SmålandsVillans säljare i Halmstad, Madelaine Wiberg Ackerot. På bara på en vecka hade de bestämt sig för att bygga en Villa Kalmar och skrivit på alla papper. Husresan kunde börja.

- Allt kändes väldigt bra från första stund och vi fick en jättebra kontakt med Madelaine, förklarar Andrea.

Nybyggt hus utan underhåll

Andrea berättar att de under ett års tid kikade runt på begagnade hus i Falkenberg men de upplevde att de flesta husen de besökte hade något fel.

– Det var allt från fuktskador, mögel eller så kände vi att det var för mycket att renovera, säger Andrea.

För att slippa att renovera och kunna få allt nytt från start bestämde de sig istället för att bygga ett nybyggt hus.

- Vi känner verkligen att vi gjorde rätt val i att bygga nytt, säger Andrea. Allt har flutit på smidigt och snabbt. Vår säljare Madelaine har skött allt pappersarbete och varit väldigt tillmötesgående och snabbt gett oss svar på våra frågor och funderingar. Vi har inte stött på några problem överhuvudtaget under resans gång.

Öppen, ljus och luftig planlösning

Villa Kalmar är ett av SmålandsVillans mest populära hus. Den luftiga och ljusa planlösningen mellan kök och vardagsrum är väldigt omtyck. Undervåningen har dessutom flera utgångar till trädgården, och gott om förvaring i både hall och klädvård. I mars 2017 restes Andreas och Antons Villa Kalmar i Skreanäs.

- Vi förälskade oss direkt i Villa Kalmar, säger Andrea, vi gillade verkligen den öppna och ljusa planlösningen. Dessutom har huset fantastiska ytor och känns inte trångbott. Att vi dessutom kunde välja mellan flera olika planlösningar var perfekt. Vårt val blev planlösningen med ett lite större sovrum nere. Huset var inflyttningsklart när vi flyttade in och det var bara att packa in sina saker.

I huset bor även Andrea och Antons tre härliga norska skogskatter Elsa, Lynley och Sonny. Även de är stormförtjusta i huset.

- Villa Kalmar har väldigt många fönster och ger ett fint ljusinsläpp, katterna älskar att sitta i fönstren och kika ut på trädgården och se vad som händer där.

Övervåning med många valmöjligheter

Entréplanet i SmålandsVillans 1,5 och 2-planshus levereras helt färdiga. Övervåningen inreder du själv när du får tid och lust. Just nu håller paret på och inreder sin övervåning. De har valt att bygga tre sovrum, varav ett större sovrum med en walk-in-closet. Toaletten har de byggt intill trappan med ett takfönster som släpper in rikligt med ljus.

- Vi såg det som en fantastisk möjlighet att få inreda och planera övervåningen själva och få den som man själv vill ha den, säger Andrea. Vi har hyrt in en snickare som gör allt jobbet och sedan spacklar och målar vi själva.

En spännande och rolig husresa

Det är många val som ska göras när man bygger nytt hus. Många kan känna sig avskräckta från att bygga.

- Jag har bara tyckt att det har varit roligt med alla val. Visst fick vi lite beslutångest men att få bygga upp sitt egna hus och göra alla val var verkligen kul, berättar Andrea.
I höst kommer övervåningen bli klar och i sommar väntar ett altanbygge. Till nästa år planerar paret att sätta häck, fixa land och plantera blommor.

- Det finns alltid något att göra när man har hus, men det härliga är att du kan göra det när du har tid och lust, säger Andrea och skrattar.

Andreas råd till dig som går i hustankar

Om du letar efter ett nytt boende och funderar på ett begagnat hus så ta dig verkligen en funderare. Med nytt hus får du alla garantier, allt är nytt och du får det precis som du vill ha det från början. Jag tycker verkligen att vi fått mycket hus för pengarna hos SmålandsVillan.

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.