Månadens kundhus - april 2017

 

Välkommen hem till Miwa 29 år och Magnus 35 år som har byggt ett Villa Nybro från SmålandsVillan.

Vad har ni för favoritrum/plats i hemmet?

Vår favorit plats i hemmet är vårt uterum som vi byggde sommaren 2016 , vi har golvvärme och infravärme så vi utnyttjar det väldigt ofta året om. I själva huset så är vårt favoritrum kök/matrum/vardagsrum med tanke på att det är så öppen planlösning så kan vi umgås väldigt många personer på samma gång och känna att vi är i samma rum. 

Vad är det bästa med att bo i hus?

Det bästa med att bo i hus är alla möjligheter att kunna bestämma hur man vill ha det både invändigt som utvändigt och att våra barn har en tomt att leka på och umgås med kompisar. 

Vilket är ert bästa råd till de som funderar på att bygga hus?

Förutom att ha koll på att ekonomin klarar utav ett husbygge så är våra bästa råd att börja med att utgå ifrån vart vill ni bo, med tanke på att detta är ju en investering för flera år framöver. Sedan fundera på vilka behov ha ni dvs antal sovrum, är det viktigt med öppen planlösning, hur stora badrum önskar ni, vill ha ni groventré, är det viktigt med tvättstuga eller går det att kombinera i badrummet. Efter att ni har kommit fram till vilka behov ni har så börja kolla på olika husmodeller och se vilken som uppnår era önskemål. Ett tips för att få inspiration och ideér är att söka på sociala medier, väldigt många lägger idag upp bilder för att visa ändringar och smarta lösningar som dom gjort.

Vad kan ni göra själva för att spara in pengar, är det värt att göra saker själva för att spara in pengar då det kanske är mer värt att lägga pengarna och man hinner njuta utav att det kommer att bli ett nytt hus ni får flytta in i. Det är viktigt att väga för- och nackdelar så att det blir en rolig upplevelse att bygga hus. 

Vi är en stor familj med 4 barn och det enda vi upplever är mindre bra med tanke på storleken på denna husmodell är att tvättstugan är så liten.

Lycka till med ert husbygge!