Månadens kundhus - augusti 2017

Välkommen hem till Sanna 29 år, Magnus 32 år, Lo 3 år och Essie 1 år som har byggt ett Villa Ljungby med SmålandsVillan. 

Vad har ni för favoritrum/plats i hemmet?

Nu på sommaren är det definitivt vår altan på ca 100 kvm som vi precis blivit klara med. Det härligaste är att bara kunna öppna altandörren och låta tjejerna springa ut på morgonen.

På vintern är det vardagsrum/kök som är vår favoritplats, den öppna planlösningen gör det enkelt att umgås. Att tända en brasa där är en riktig mysfaktor.

Vad är det bästa med att bo i hus?

Finns många positiva saker men framför allt de delarna som underlättar vardagen med ett hus. Att ha storhandlat och kunna parkera rätt utanför dörren, slippa hiss osv. Kunna springa rätt ut på gården återigen. För oss som har småbarn innebär det också att vi kan fortsätt pyssla på utomhus när de somnat på kvällen. Att ha en tomt känns väldigt härligt. 

Vilket är ert bästa råd till de som funderar på att bygga hus?

Om ni bestämmer er för att bygga hus fundera på vad som är viktigt för er. Man har ju verkligen möjlighet att få det nästan som man vill utifrån budget.

En sak som var viktig för oss var placering av huset på tomten. Åk ut till tomten och fundera på hur det ska stå i förhållande till husets planlösning. Vi spegelvände tex. vårt hus för att det skulle passa med
tomten. Ska ni ha garage, fundera på
om ni vill ha det i närhet till groventré osv. Även om man inte väljer ett garage i förstaläget kanske det är något man vill ha senare.

Även om man bygger nyckelfärdigt så finns det ju möjligheter att ändra en hel del saker. Vi har tex. satt upp en tillfällig vägg i vardagsrummet för att få ett till barnrum innan vi har inrett övervåningen. Väggen har vi fäst i taket och väggarna för att slippa förstöra golvet när vi sen vill ta bort väggen. Smålandsvillan kunde också erbjuda ett extra rum, men då hade den varit fäst i golvet.

I hallen var det som standard att endast lägga klinker på en liten yta. Vi kände att vi hade ett behov av en större yta och det löste vi enkelt med de hantverkarna som fixade hallgolvet. Vi valde också till
golvvärme i hallen, som inte fanns som tillval hos Smålandsvillan. Mycket går att lösa i alla fall.

I övrigt rekommenderar vi alla som funderar på att bygga att göra det. Det är en rolig resa och en fantastisk känsla att få flytta in i ett helt nytt hus.