Månadens kundhus - juli 2017

Välkommen hem till familjen Östangård, Linda 38 år, Tony 33 år, Ella 8 år, Wilma 4 år och Alice 2 år.

Vilken husmodell bor ni i?

Villa Kalmar byggt 2007. Det är en annan planlösning än dagens Villa Kalmar. Största skillnaden är i köket där ingången från hallen är närmre vardagsrummet och köksinredningen är placerad i vinkel.

Vad har ni för favoritrum/plats i hemmet?

Köket och trädgården, när den är nyklippt och rensad.

Vad är det bästa med att bo i hus?

Att kunna ro om sig själv och tillgången till egen trädgård. Det är skönt att ha gott om plats för barnen, både inne och ute. Vi bor på landet och njuter verkligen av att ha den omgivningen som vi har där det finns plats för både lekstuga och studsmatta. Vi har förmånen att på sikt kunna skaffa oss både hästar och får.

Vilket är ert bästa råd till de som funderar på att bygga hus?

Tänk till på funktionalitet och inte bara design. Vi tyckte SmålandsVillan hade bra förutsättningar och stora möjligheter. Vi har anpassat huset allt eftersom våra behov ändrats. Det byggdes med stort vardagsrum, för då fanns det inga barn. Övervåningen inreddes nästan omgående och sovrummet nere blev kontor/syrum.

När första barnet kom blev rummet nere lekrum. Jättebra att ha den möjligheten så nära kök och vardagsrum där man själv ofta befinner sig. På så sätt slipper man att ha alla leksaker runt benen och det är väldigt skönt att kunna stänga in till stöket på kvällarna. När det behövdes fler sovrum gjorde vi ett sovrum till nere, så som standardplanlösningen är tänkt från början.

Som så många andra har vi byggt ett uterum för att kunna njuta av trädgården även när det regnar. När familjen växte med fler barn valde vi att bygga ut huset vid köket med en rejäl matplats. Vi tillbringar mycket tid i köket och kände att vi ville ha ett riktigt ”bonnakök”. På det sättet fick vi även en uteplats med lite vindskydd. Man måste se möjligheterna och vi tycker att det har varit enkelt att anpassa vårt boende efter våra behov, man behöver ju inte ha ett rum till sovrum bara för att det står så på ritningen.

Med detta hoppas vi att vi kan ge andra inspiration och se möjligheten att skaffa sig ett drömhus oavsett om det är på landet eller i stan.

Lycka till med ert husbygge!