Månadens kundhus - november 2017

Välkommen hem till Sara och Emil  som har byggt ett Villa Nybro med SmålandsVillan.

Vilket är ert favoritrum i hemmet?

Vi har flera favoritplatser i hemmet. Speciellt gillar vi kök, matsal och vardagsrum med den ljusa öppna planlösningen som gör det lätt att umgås. Braskaminen centralt placerat i matsalen höjer stämningen lite extra nu i höst. Det ”lilla” rummet på nedervåningen använder vi som walk in closet, vilket är otroligt smidigt att ha hela familjens kläder samlade på ett ställe, dessutom i närheten av tvättstugan. Vi gillar även vår stora altan där vi förberett för att bygga pool nästa sommar.

Vad är det bästa med att bo i hus?

Det bästa är friheten, speciellt för barnen. Att bara öppna dörren och kliva rakt ut i trädgården eller ut på altanen. Inga grannar vägg i vägg att ta hänsyn till. Att få göra vad och hur man vill närsomhelst. Det finns många fördelar. Det som är bra med vår Smålandsvilla är att man får bestämma planlösning och bygga övervåningen som man själv vill, vi är precis klara med vår. Det är otroligt roligt att få bygga upp sitt hem så som man vill ha det, även om det är mycket jobb innan allt är klart.

Vilket är ert bästa råd till de som funderar på att bygga hus?


Ta er tid och stressa inte. Tänk efter ordentligt vad era behov är och vad som är viktigt för er. Tänk på placeringen av huset på tomten t ex soluppgång, solnedgång, insyn från grannar och från väg. Fundera över standardval/tillval/bortval. Kanske kan man hitta enkla billiga lösningar på saker. Trots att vi byggde nyckelfärdigt så valde vi bort den köksö som erbjöds och byggde en själva för en billigare peng.