Månadens kundhus - oktober 2017

Välkommen hem till Sebastian och Evelina som har byggt ett Villa Nybro med SmålandsVillan.

Vad har ni för favoritrum/plats i hemmet?

- Villa Nybro har en väldigt öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Detta är nog vår favoritplats i huset eftersom vi älskar att ha besök av vänner och familj, på så vis kan vi umgås många tillsammans utan att behöva dela upp oss i olika rum. Det är trevligt att kunna sitta ett gäng i soffan men samtidigt kunna prata med de som står i köket och lagar mat.

Vad är det bästa med att bo i hus?

- Det finns väldigt många fördelar med att bo i hus. Det är helt fantastiskt att bara kunna öppna dörren och kila ut i trädgården, kunna ta med frukostbrickan ut på altanen och njuta. Få tvätta och fixa när och hur man vill utan att behöva boka en tid i tvättstugan. Uppfylla alla idéer man har och få sitt hem precis så som man drömt om. Listan kan bli lång.

Vilket är ert bästa råd till de som funderar på att bygga hus?

- Gör det! Man får en grym möjlighet att skräddarsy sitt hem efter alla de behov man har. Innan vi började titta på olika husmodeller var de viktigaste för vår del vart huset skulle ligga och det var väl så hela husprojektet började. Vi fann alltså vår drömtomt vid sjön och efter det började vi kolla på olika hus för att se vilket som passade våra behov bäst. Hur många sovrum behöver vi, badrum, förvaring, vill vi ha öppen planlösning, det är mycket som ska stämma och de är bra att sätta sig och skriva ner vilka önskemål och behov man har.

- Efter mycket sökande på nätet efter olika husmodeller så fastnade vi på Villa Nybro. Vi var på visning och kände att huset passade oss perfekt. Dock kände vi att de tillval som ingick i de nyckelfärdiga huset inte passade oss helt så därför valde vi vårt hur målningsförberett. Detta gjorde att vi fick vårt hem precis som vi ville, vi sparade en liten slant eftersom vi gjorde jobbet själva och vi hade fantastiskt roligt.

- Så kortfattat är väl mina bästa råd att först börja med att titta ut vart ni vill bo, sedan skriva upp dina behov och sitta den husmodell som platsat in bäst på era önskemål och sedan även välja ert hur målningsförberett om ni har möjlighet att göra mycket av arbetet själva.