Inred badrummet med lyxkänsla

Varje dag när vi vaknar upp, sätter vi på kaffemaskinen och går till badrummet för våra dagliga morgonrutiner. Beroende på hur du startar dagen, kommer du ha goda möjligheter till en lyckad dag. Därför kan man nästan säga att badrummet påverkar våra liv mer än vi tror.

För dig som vill känna en liten extra känsla av lyx varje morgon – men inte vill lägga alla pengar på en badrumsrenovering – har vi samlat några enkla tips på hur du kan inreda badrummet även med en liten budget.

Använd många fina ljus

Stearinljus är kanske det enklaste sättet att göra om badrummet. Lägg till levande ljus – blockljus, värmeljus och kronljus – i hela badrummet i alla hörn för att skapa en atmosfär värdig ett spa. För en extra lyxig känsla, använd ljushållare i metall i en varm färg. 

Inred med en lyxigt stor spegel

Stora speglar gör rummet större. Dessutom kan en väl tilltagen storlek på spegeln bli den centrala delen av badrummet, som till exempel en solspegel eller en annan typ med en särskiljande och kraftfull karaktär. Leta gärna på auktioner och second hand-affärer för att hitta den perfekta spegeln med rätt unika känsla.

Investera i en fin matta

Underskatta inte effekten av en stor, härlig matta. Vanliga badrumsmattor tenderar ofta vara ganska av ganska enkelt format och enhetlig färg. Men med en mönstrad matta, som du troligtvis snarare skulle ha placerat i vardagsrummet, kommer du ge badrummet en exklusivare känsla. Det blir helt enkelt trevligare att sätta sina fötter på en mjuk matta än på ett hårt klinkersgolv.

Bra produkter med snygga förpackningar

Det är ingen hemlighet att vi gillar det lilla extra när det kommer till förpackningar. Mycket går att hitta till bra priser samtidigt som det är dekorativt och stilfullt. Lägg inte några stora summor på produkter, utom möjligtvis en snygg tvålpump i mässing, marmor eller annat material som står sig under lång tid.

Fokusera gärna på behållare för exempelvis tvål eller hudkräm som du kan fylla på över tid, det skapar ett bestående intryck av badrummet under lång tid.

Annorlunda och eleganta lampor

Allt för många badrum består av plafonder och integrerade lysrörsarmaturer i badrumsskåpet. Fokusera istället på lampor i mässing och varma toner, istället för den traditionella badrumslampan. Leta gärna efter lite mer exklusiva modeller i guld, koppar eller silver beroende på övriga detaljer i badrummet. Vill du gå en extra mil och verkligen skapa en modern känsla, slå på stort och välj en liten kristallkrona.

Blommor skapar liv

Fräscha blommor är inte bara för vardagsrummet. Grönt är skönt, och det gäller även badrummet. Minska gärna den ofta sterila känslan genom att inreda med stora krukor och stora gröna växter. Hoppa gärna över snittblommorna och leta efter krukväxter med stora gröna blad.

Använd detaljer i koppar eller guldmetall

Är du personen som attraheras av detaljer och älskar lyx, inred då badrummet med metaller i varma färg. Detaljer som guld, koppar och mässing på toalettpappershållare, tvättkorg och toalettborste kommer att ge extra glamour till ett av hemmets mest frekvent använda rum.

Lägg till en tavla

Har du aldrig tänkt på att placera en tavla över badkaret? Då tipsar vi om detta nu (tänk bara på att inte borra hål i ytskiktet, utan använd istället ett modernt lim som klarar av att hålla tavlan på plats). Beroende på designen i ditt badrum, kan du antingen skapa en modern eller klassisk känsla med den rätta tavlan. Hitta en modern klassiker eller ett gammalt porträtt. Det är bara din egen fantasi som sätter stopp här.

Med lite kreativitet och även en stram budget går det att skapa ett perfekt och lyxigt badrum. Som det ofta gör handlar det om att plocka in de personliga detaljerna, det är de som skapar en känsla av att vilja gå upp några minuter tidigare på morgonen, trots att sängen känns lockande att ligga kvar i.

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?