Behåll ditt hus i nyskick år efter år!

Nu har du äntligen fått nycklarna till ditt nya hem – platsen där du kommer få uppleva många lyckliga stunder framöver tillsammans med din familj. Känslan av att allt är nytt och fräscht känns fantastisk och visst vill du hålla det i samma goda skick i många år framöver?

Ta hand om ditt nya hus!

Att hålla sitt hus i ett välskött och fint skick är naturligtvis en trivselfråga men även en god affär rent ekonomiskt. Genom att ta hand om ditt hus från början håller det sig i nyskick längre, du bibehåller värdet på fastigheten och sparar både tid och pengar på lång sikt. Låter du istället vissa delar förfalla riskerar du att få dyra följdskador och mycket extra arbete i onödan. Gör därför rätt från början!

För att undvika en plötslig överraskning är det en god idé att ha för vana att inspektera husets vitala delar några gånger om året för att upptäcka eventuella skador som uppkommit.

Fasaden

Inspektera allt utvändigt trä på våren. Leta efter sprickor i fasaden. Vindskivor slits snabbt och kan ge upphov till onödiga skador, byt vid behov. Inspektera gärna fodret kring fönster och dörrar lite extra, då det slits snabbare än resten av fasaden och byt tätningslister ofta.

Vaxa gärna träytorna på fönster och dörrar varje år för att bättre bevara färgen. Om du ser till att tvätta fasaden och taket med jämna mellanrum, minst vart femte år, slipper du att måla om så ofta och huset håller sig rent och vackert.

Hängrännor

Rensa hängrännorna från löv på hösten för att undvika att fukt letar sig in,
byt ut rostiga eller trasiga delar.

Tak och vind

Gör en vårinspektion av taket, då det oftast är i samband med snö och is som skador på taket uppstår. Se även över vinden för att titta efter eventuell fukt och mögelpåväxt.

 

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?