Biomagi i trädgården

Spänn upp ett lakan mellan två träd, poppa popcornen och lägg ut dina mysigaste kuddar och filtar på gräset. Sen är det bara att rulla filmen.

Att se på film brukar ses som en av vinterns höjdpunkter. Den mysigaste stunden på kvällen, i värmen, med någon du tycker om. För på sommaren ska man ju inte sitta inomhus, det vet väl alla? Man ska ta tillvara på årstiden och se till att vara ute så mycket man kan.

Men varför inte kombinera det bästa av två världar? Med en projektor och ett lakan kan du skapa din egna utebio. Och det är nästan lika enkelt som det låter.


Kom ihåg att ett lakan lätt kan förvandlas till ett segel med brett vindfång. Försök därför pricka in en härligt ljummen – blåsfri – sommarkväll. Häng upp en tvättlina mellan två träd och fäst lakanet med klädnypor. Är det ett gammalt lakan kan du spika upp det direkt.

Har du en projektorduk inomhus kan du montera den i trädgården. Om inte kan du enkelt tillverka en egen: Montera på L-vinklar på en träplanka och häng upp duken i vinklarna.

Se till att ni har förlängningskablar och externa högtalare (trådlösa är att föredra). Och snacks. Massor med snacks! När du kopplat in allt och lagt kuddarna tillrätta är det bara till att bjuda över grannarna och trycka på play.

 

 

Tänk på att:

Akta er för kablarna – helt plötsligt kan det ligga snubbeltråd på platser där ni vanligtvis kan springa fritt.

Se till att det är bra väder – ser ni skymten av regnvåta moln på himlens horisont är det förmodligen smartare att boka om. Om ni inte är rustade för det vill säga.

Stäng av sprinklersystemet! – Hur härligt det än kan vara med en svalkande dusch i sommarvärmen så håller dina tekniska prylar inte med.

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?