Drömmen för barnfamiljen

Många av SmålandsVillans kunder är barnfamiljer eller blivande barnfamiljer. SmålandsVillan har många olika husmodeller och alla garanterar en sund inomhusmiljö och barnvänliga lösningar.

Rymlig och ljus hall

När du kliver in genom dörren till en Smålandsvilla kommer du in i en ljus och rymlig hall. Precis innanför dörren finns bra väggytor för kläder och skor. I våra husmodeller Villa Komstad, Villa Nydala och Villa Hjälmseryd finns en hel klädkammare på 3,3 kvadratmeter precis intill dörren. I vår husmodell Villa Lekeryd har vi dessutom flyttat trappan från hallen till vardagsrummet för att ge ytterligare plats för allt annat som ska rymmas i en barnfamiljs hall.

Öppen planlösning

Alla våra husmodeller bygger på en öppen planlösning med genomsikt mellan vardagsrum och kök. Perfekt när barnen är små och vill vara nära dig och leka. Du kan stå i köket och laga mat medan barnen leker i vardagsrummet eller kikar på TV.

Praktisk bardisk

I flera av våra husmodeller finns en bardisk i köket som lockar till samvaro både vid vardag och fest. Här kan barnen göra läxorna samtidigt som de mindre barnen kan sitta och pyssla och du laga mat i köket. Och när gästerna kommer är bardisken perfekt att duka upp buffén på.

Lianer och romerska ringar i taket

I alla våra hus sitter takbjälkarna med 60 cm mellanrum vilket gör att det finns goda möjligheter att skruva upp lianer, romerska ringar eller något annat kul i taket. Dessutom har SmålandsVillan en takhöjd på 2,5 meter och bygger alla 1,5-planshus med en takvinkel på 45 grader. Detta ger dig mer utrymme till förvaring på höjden vilket är perfekt i till exempel ett barnrum.

Välplanerad klädvård och groventré

Utanför ytterdörren in till groventrén finns uttag för vattenslangen om du skulle behöva spola av leriga stövlar, husdjur eller barnvagnshjul. I vår husmodell Villa Drömminge finns dessutom en extra stor klädvård med en arbetsbänk och stora ytor för att ställa barnvagn och hänga kläder. I den rymliga tvättstugan finns plats för både tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Perfekt när barnen kommer in från en härlig lekstund ute i snön och eller efter en regnig dag då när de hoppat runt i vattenpölar.

Badkar eller dusch

I badrummet finns som standard en dusch men det finns även möjlighet att byta ut denna till ett badkar. Perfekt när barnen är små.
I vår husmodell Villa Drömminge finns dessutom ett extra stort badrum med dubbeldusch och tre toaletter. Det underlättar när man är många i familjen, och kanske särskilt för dig med tonåringar i hemmet.

Kikvänliga fönster

SmålandsVillan har tänkt till kring fönstersättningen. Våra hus har flera långsmala fönster som slutar vid golvet. Dessa släpper in mycket ljus och är dessutom perfekta för små barn som når upp och kan kika ut och se vad som händer ute på gatan eller i trädgården.

Flexibla sovrumslösningar

För barnfamiljen kan det kännas tryggt att vi har många olika planlösningar att välja på. Vill man göra om vardagsrummet till ett mindre sovrum för att få ett extra barnsovrum på nedre plan går det alldeles utmärkt.

När barnet är stort nog och ni kanske har inrett övervåningen kan sovrummet göras om till kontor eller walk-in-closet och på så sätt skapas en helt egen föräldradel vilket kan kännas skönt när barnen blir större.

Gott om plats för bus och pyssel

De flesta av våra husmodeller har gott om utrymmen för både bus och avkoppling. Vår husmodell Nybro är ett exempel och den är som gjord för en stor barnfamilj. När du har inrett övervåningen kan du få upp till 10 rum och kök och en total boarea på 195 kvadratmeter. Dessutom finns det flera olika planlösningar att välja på beroende på vad du och familjen uppskattar.

Övervåning med oändliga möjligheter

Alla våra 1,5 – och 2-planshus byggs med oinredd övervåning. Denna inreder ni själva kanske i takt med att familjen växer och behovet ändras. Här kan ni låta fantasin flöda fritt och skapa plats för det just ni önskar, ett stort barbierum, ett stort badrum med dubbeldusch eller en myshörna för ungdomarna.

Dags att inreda övervåningen?

Alla SmålandsVillans 1,5 - och 2-planshus säljs med inredningsbar övervåning. Här får du möjlighet att själv inreda övervåningen när du har tid, ekonomi eller i takt med att familjen växer.

Bli inspirerad av övervåningar

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?