Eget arbete: så funkar det

När du bygger en Smålandsvilla kan du anpassa ditt hus efter din smak och din plånbok. Alla våra 1,5- och 2-planshus levereras med inredningsbar övervåning, och du kan även spara flera tusen på att måla, tapetsera, lägga golv och sätta lister själv – samtidigt som du gör ditt hus till ditt eget.

Målningsförberett

Leveransalternativet Målningsförberett passar dig som är lite händig, som vill spara en slant eller som vill ta ut svängarna med din stil ordentligt. Här görs det mesta i ditt hus klart: kök och badrum är på plats, alla installationer är klara och eluttagen sitter där de ska. Men sedan får du själv göra finliret med ytskikten – till exempel tapetsera, sätta upp innerdörrar och karmar, lägga golv och fixa lister.

Så går det till

Vi levererar materialet du har valt, och sedan får du göra jobbet. Här kan du även välja att själv köpa in speciella tapeter eller golv, om du föredrar det. Genom att välja Målningsförberett kan du spara upp till 60.000 kronor. Ibland kan även arbetet du utför tillgodoräknas som del av kontantinsatsen i slutfinansieringen. Prata med din bank om vad som gäller i ditt fall.

Inred övervåningen när och hur du vill

För att spara pengar levereras alla våra 1,5-planshus och 2-planshus med inredningsbar övervåning. Tanken är att du själv ska kunna välja när och hur du inreder den. Kanske vill du göra jobbet själv, kanske tar du hjälp av snickare. Kanske vill du ta det i etapper, eller få allt klart direkt. Valet är ditt. Och om du planerar att göra jobbet själv, kom ihåg att berätta det för banken för att se om ditt arbete kan räknas som en del av kontantinsatsen.

Hur ser en inredningsbar övervåning ut?

Som standard levereras huset med isolerat mellanbjälklag täckt med underlagsgolv. Övervåningen är förberedd för el, tele och nätverk och har framdragna anslutningar för vatten och avlopp, inklusive radiatorvatten och ventilation. Men i övrigt ser den ut, och fungerar som, ett oisolerat vindsutrymme.

Enklare med Klimatskal

Vill du få en enklare resa till en inredd övervåning kan du välja Klimatskal som tillval. Då fixar vi den mest utmanande delen av jobbet, nämligen att lufttäta, isolera och glespanela. Dessutom sätter vi in radiatorer som håller värmen – och gör att du kan räkna med boytan på övervåningen i energiberäkningen redan från början. Ett bra val både för dig och miljön. Och väldigt skönt att ha den biten klar, så att du kan koncentrera dig på den roligare delen av jobbet.

Genomtänkt kreativitet

Vi på SmålandsVillan är stolta över våra genomtänkta planlösningar, men vi vet också att många uppskattar den kreativa biten i att skapa sitt eget drömhus. På övervåningen kan du få fullt utlopp för den. Vill familjen ha många sovrum? Ett extra stort spabadrum, eller kanske en ateljé? Låt dina behov och din plånbok bestämma. Under varje husmodell här på webben kan du låta dig inspireras av våra förslag på planlösningar för övervåningen, framtagna med hjälp av SmålandsVillans arkitekt. Både på webben och i huskatalogen får du också gott om förslag på hur du kan möblera. Lycka till med ditt drömhus!

Tips: bli OBOS-medlem och få mer för pengarna

Eftersom vi på SmålandsVillan är en del av OBOS kan du också spara ännu mer genom att bli OBOS-medlem. Då får du nämligen fina rabatter och erbjudanden som kommer väl tillpass när det blir dags att inreda övervåningen. Vad sägs till exempel om 10% på byggmaterial från Beijer, 25% på färg och spackel från Nordsjö Idé och Design – eller 10% på badrumsinredning från Vedum?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.