Ett hus för hela familjen

Joanna 26 år och Simon 32 år och barnen Nicole 2 år och Celine 4 månader har byggt en Villa Västervik i Linköping. Familjen började med att leta efter ett begagnat hus men hade svårt att hitta något som passade dem. Då kom iden om att bygga ett nytt hus så de kunde få ett hus precis som de själva ville ha det.

Valet föll på en Villa Västervik från SmålandsVillan. Joanna berättar att de ville ha ett lagom stort hus där familjen kunde växa, de fastnade för Villa Västervik. Familjen gillade den öppna planlösningen mellan vardagsrum, matplats samt kök, förklarar hon. Dessutom har huset ett rymligt kök och matplatsen där alla kunde få plats vid ett stort matbord och en köksö.

- Vi valde SmålandsVillan för att de ger mycket hus för pengarna, dessutom hittade vi tomten via SmålandsVillan. Vi tyckte det kändes tryggt med ett nyckelfärdigt hus och att SmålandsVillans hus byggs inne i en fabrik, förklarar Joanna.

Joanna berättar att att det var skönt att få ett hus som redan från början blev precis som de ville ha det och att de slapp börja renovera på ett gammalt hus. En viktig faktor var känslan av trygghet i att bygga ett helt nytt hus med bra grund – samtidigt som det inte behövde bli så dyrt.

Att hitta drömtomten

Familjen började googla runt efter tomter.
- Vi fastnade först för en tomt i ett annat område än där vi byggt men den var så liten. Vi ville ha en stor tomt där vi kunde få plats med en stor altan, ett garage/carport, förråd och även få stora lekytor med plats för lek och spring för barnen.

Det viktigaste i tomtletandet var läget. Familjen ville bo i ett lugnt, barnvänligt område med närhet till skog och natur men ändå med närhet till staden. Till slut dök tomten de letade efter upp.

Dottern föddes precis när de flyttat in

Familjen kände ingen stress med att få flytta in i sitt nya hus.
- I och med att vi inte hade några barn när vi bestämde oss för att bygga och att vi trivdes bra i den lägenhet vi bodde i kände vi ingen stress med att flytta in. Vi valde själva att låta bygget ta lite tid, säger Joanna. Det hela tog ganska exakt ett år. Bara några veckor efter att vi flyttade in föddes vår första dotter, vi tajmade allt bra säger Joanna och skrattar.

Öppen ljus och trevlig planlösning

Familjen tycker att det bästa med Villa Västervik är den öppna planlösningen mellan köket, matplatsen och vardagsrummet. Huset har många stora fönster som gör huset väldigt ljust samtidigt som familjen valde att hålla öppet upp till nock i allrummet samt sätta spottar i de synliga balkarna. Träpanelen ger en väldigt trevlig och modern känsla.

Just nu inreder familjen en walk in closet samt bygger ett badrum på övervåningen. Arbetet beräknas vara klart i mitten på februari.

- Det blir ett badrum med både dusch och massagebadkar. Kommande projekt blir att få dit utebelysning på huset, bygga carport med förråd samt lägga plattor på husets framsida, berättar Joanna.

Joannas råd till dig som går i husbyggartankar

  • Tänk efter flera gånger, vänd och vrid på olika husmodeller samtidigt som ni tar fram för- och nackdelarna.
  • Besök den tilltänkta tomten flera gånger och jämför med olika planlösningar.
  • Kolla solens läge för uteplatsen och en eventuell altan.
  • Det är viktigt att planera husresan noga så ni verkligen får allt så som ni vill ha det.

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog