Förbered hemmet för en mysig vinterdag

Vare sig din familj tillbringar er tid ute i snön, med inomhusaktiviteter eller både och finns det några olika tips för att förbereda ditt hem för vintern. För ingen kommer undan från blöta vinterkängor och vintermörker.

Slipp en blött hall

När snön börjar falla utanför våra fönster blir det som roligast att ta sig utomhus. Pulkaåkning, snöbollskrig och snöänglar eller en härlig friluftstur med korvgrillning. Vilka aktiviteter det än gäller blir det en hel del blöta kläder. I våra Smålandsvillor har du en smart groventré så att familjen slipper blöta spår i hallen. I vår standard ingår en klassisk tvättbänk med blandare, tvättho och avställningsyta som gör det enkelt för er att komma in och skölja av smutsiga kläder. Med hjälp av hyllor eller stänger kan du se till att det finns plats för att hänga upp era snöiga kläder och hos oss kan du dessutom välja att sätta in ett torkskåp i din groventré. Golvet är dessutom inrett med våtrumsmatta vilket gör det lättare att städa upp efter uteaktiviteterna.

Ett varmt hem

Väl inne kan det vara dags att värma upp sig och mysa ner sig. Våra hus är byggda med välisolerade effektväggar, isolergrund och fönster med 3-glaskonstruktion som reducerar värmeutstrålningen med 30%. Dessutom har du en effektiv värmepump från NIBE. Trots ditt redan varma hem blir det extra mysigt med lurviga mattor att gosa ner fötterna i och tända ljus som skapar en härlig stämning. Men var försiktig med dina tända ljus. Se efter dem och glöm inte att släcka dem när du lämnar rummet. Du kan läsa mer om att brandsäkra ditt hem här.

Skapa en mysig koja

För att gosa ner dig ytterligare ta med din kopp med te eller varm choklad och fyll soffan med massor av fluffiga kuddar och mjuka filtar. Men med barn kanske det krävs en kreativare lösning. Vad sägs om en koja? Ställ en stol en bit från soffans armstöd eller bygg en koja i barnens säng. För er med övervåning kan utrymmet under trappan bli till ett riktigt litet mysigt rum för barnen. Häng upp filtar, sätt upp små ljusslingor under trappan och ös på med kuddar och filtar. Här kan barnen leka eller titta på film i sitt egna lilla krypin.

Ha en mysig vinterdag!

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?