Förväntansfullt när Villa Huskvarna kom till Haninge

Vi var på plats i Stockholm när familjen Tecle fick se sin Villa Huskvarna monterades på den fina tomten i Haninge. Strax innan klockan 07.00 möts vi av en mycket förväntansfull familj. Daniel, Simret och de söta barnen Raina, Rufta och Ruwyet väntar spänt på att deras hus ska anlända till tomten. I bilen har de riggat upp med frukost och fika.

Plötsligt rullar lastbilen in med de stora modulerna in på tomten.
- Nu kommer huset! Utbrister familjens minsting Raina, och alla tre barnen hoppar av glädje.

Familjen beskriver för oss att det känns overkligt och väldigt spännande.
- Detta är något man bara gör en gång i livet och det känns verkligen fantastiskt, säger en upprymd Daniel.

Moduler som lyfts på plats

Alla Smålandsvillor byggs inomhus i torra och varma lokaler i SmålandsVillans fabriker i Vrigstad och Sundsvall. När huset levereras är det redan grundmålat, golv och innertak är på plats, all el är dragen, skåp, vitvaror och sanitetsporslin sitter där de ska. På byggplatsen återstår bland annat montaget av volymerna på grunden, tapetsering samt att taket ska lyftas på plats.

- Det är imponerande att se hur smidigt allt flyter på, säger Daniel. Det känns nästan som när man bygger lego med barnen. Bitar som lyfts på plats på grunden och vips så är huset helt klart.

Framåt dagen är modulerna på plats och när vi lämnar montaget återstår det bara att lyfta på taket. Vi tackar familjen Tecle för det goda fikat och för att vi fick vara med när ert fina hus monterades.

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?