Ge ditt vardagsrum det lilla extra

I vardagsrummet spenderar vi ofta mycket tid tillsammans. Att möblera vardagsrummet är inte alltid helt enkelt. Det krävs lite tid och omtanke för att skapa ett härligt och trivsamt vardagsrum. Här bjuder vi på inspiration för hur du skapar den lilla extra myskänslan.

Välj rätt färg

Mörka färger på väggarna skapar en stämningsfull känsla. Var därför inte rädd för att använda lite mörkare väggfärg. Du kan istället ljusas upp rummet med dina detaljer, mattan och kuddarna i soffan. Försök att hitta den röda tråden i rummet så att inte rummet spretar i olika färger. Hitta färger som går ton i ton.

Skapa rymd och en luftig känsla

Det är viktigt att hitta den rätta balansen i vardagsrummet. Tänk på att inte möblera med för mycket och för stora möbler så att rummet känns trångt. Ofta tar soffgruppen upp större delen av rummet. Satsa gärna på en lite nättare variant och placera soffan på en plats så den får ett välkomnande intryck i rummet. Soffan ska helst inte stå med ryggen mot besökarna.
Försök att balansera upp rummet med exempelvis några små fåtöljer i en annan del av rummet.

Välj rätt belysning

Välj en bra belysning över soffbordet och en golvlampa vid soffans gavel där du kanske vill sitta och läsa eller pyssla. En fin detalj kan vara att punktbelysa en tavla eller en blomma. Satsa på stämningsbelysning vilket ger rummet ett mysigt intryck. Detta kan exempelvis vara en ljusslinga i ett hörn av rummet eller en lampa på en byrå.

Det är detaljerna som gör det

Mjuka upp rummet med lite fina detaljer så som kuddar, gardiner och mysiga plädar i soffan. Mattan är pricken över i:et i vardagsrummet, välj därför denna med omsorg. Tänk på att den ska passa in med övrig inredning i vardagsrummet vad det gäller färger.
Se till att ha något som fångar blickarna till sig. Det kan vara en tavla, ett bord med fina detaljer på eller en vacker blomma. Tänk på att inte överdekorera.

Undvik att köpa allt från samma ställe vilket kan ge ett stelt intryck. Genom att blanda gammalt och nytt får du ett mysigt och charmigt vardagsrum. Blanda gärna det moderna och fräscha med det som är lite nött och slitet.

Skapa ett personligt rum med en tavelvägg

Sist men inte minst glöm inte bort att pryda väggarna. Med hjälp av tavlor och prints kan du skapa ett vackert och personligt vardagsrum. Samla gärna ihop dina tavlor och skapa en fin tavelvägg.

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?