Gör egna julklappar i er tomteverkstad

Barn är mästare på pyssel och har en fantasi som ingen kan hindra. Men samma sak gäller även för vuxna. Så varför inte ta vara på kreativiteten, förvandla vardagsrummet till tomteverkstad och skapa årets paket i er egen julkappsfabrik.

Tänk att få en jul där man slipper stressen med att köpa alla julklappar i tid och springa runt svettig i butiker eller nervöst invänta paket som ska hinna komma med posten. Gör era egna presenter i år.

Tips på hemmagjorda julklappar

Är det något barnen älskar är det väl små gubbar att leka med. De går att göra på en mängd olika sätt och i olika material som korkar, träkulor eller i tyg. Gör något extra med dem genom att låta dem bli spelpjäser i ett spel, exempelvis tre i rad.

Smycken i alla färger och former är uppskattat eller en dekorerad tavelram. Små glasburkar kan komma till användning och bli vackra ljuslyktor eller en hemmagjord snöglob. Lera är en helt fantastisk grej som man kan skapa allt möjligt av. Och mycket av det du kan hitta i badrummet går att göra hemma; skrubb, läppbalsam, badbomber och tvål som du får välja doften på.

Glöm inte att julklapparna kan vara ätbara! Koka egen marmelad, chutney eller sylt, gör egen granola eller fermentera något trevligt som kimchi, surkål eller syrade morötter. Något sött säger väl ingen nej till. Smaskiga kakor, biscotti eller hemmagjorda godisremmar fungerar perfekt som gåva till jul.

Förbered tomtens verkstad

Det kan vara bra att först och främst tänka på att täcka över bordet där ni kommer sitta. Tomteverkstaden kan lätt bli stökig. Plocka sen fram allt ni kan tänkas behöva när ni skapar era julklappar: träbitar, textilier, pennor, saxar, penslar, färg, lim, lera och matvaror.

Självklart måste tomteverkstaden kännas som en tomteverkstad. Är juldekorationerna framme? Sätt på er bästa julspellista och se till att det finns lite juligt snacks framme för den som tappar energin emellanåt.

Slå in paketen

Att göra egna julklappar tar på krafterna och verkstaden måste kanske vänta i alla fall tills nästa dag innan färgen hunnit torka, marmeladen hunnit svalna och energin är tillbaka. För vad vore en julklappsfabrik om man inte slog in julklapparna?

Ge paketen lite extra kärlek med en handskriven lapp med namnet på den som ska få paketen. Eller blir det ett litet rim? Hjälps åt att slå in eller låt nissarna få varsin uppgift i inslagsledet: en slår in paketen, en blir tejpansvarig och en annan får sätta dit snöret.

Klappat och klart!

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog