Årets inredningstrender

Nytt år, ny inredning. Det är härligt att få drömma sig bort lite och spana på vilka inredningstrender vi kommer att se mer av under året. Vi har fått spendera mer tid hemma och många av oss har insett hemmets betydelse och strävar efter ett hem där vi kan slappna av och må bra. Här bjuder vi på inredningstips och nya trender!

Varmt, ombonat, mjukt och harmoniskt

Grått har under en lång tid varit väldigt populärt i våra hem. Nu går trenden istället mot varma, mjuka och jordnära kulörer som greige, beige och brunt som ger en avkopplande och ombonad känsla i hemmet. Satsa gärna på färger som går ton i ton.

Ett sidospår från dessa färger är nyanser av rött, rödbrunt och rost som fint smälter in med det jordnära och ger en rustik känsla. I kontrast blir även gult och lavendel två trendiga accentfärger.

Vi har under en tid sett mycket inspiration från havets djur i form av snäckskal. Denna trend fortsätter och färgerna havsblått, turkos och himmelsblått kommer bli modern i vår inredning.

Naturmaterial och grafiska former

Tanken på vårt klimat växer sig större, något som också speglar vår inredning. Vi kommer att se mer av är material från naturen som till exempel ljust trä och sten. Trenden går mot att ha samma träslag på alla rummets ytor så som väggar och golv. Allt för att skapa harmoni i din inredning.

Runda mjuka former kommer ta plats i våra hem men vi kommer också att se kontrasten i form av det avskalade med strama linjer som tillexempel en hotellbäddad säng mot grafisk konst i form av skulpturer eller en tavla med grafiska mönster.

Inredningstips - Less is more

Att vi älskar gröna växter och gröna inredningsdetaljer är inte något nytt. De gröna färgtonerna håller i sig och vi inreder gärna våra rum till att bli riktiga trädgårdsoaser med mycket gröna växter. Ett inredningstips är att skapa ett eget litet ekosystem till sina växter med hjälp av en glaskupa eller en burk.

Konst som smälter in kommer bli en viktig trend och vi vill inreda med färre och genomtänkta saker i våra hem. Satsa på några få, väl utvalda snygga detaljer i din inredning som sticker ut, en snygg lampa, en vas eller en vacker skulptur.

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.