En grönare vardag i ditt hem

Känner du också att du vill göra mer för miljön? Vara lite duktigare? Värna om jorden för våra barns skull? Tänk på att det inte är de stora radikala förändringarna som gör mest skillnad. Du behöver inte vara med och stoppa kärnkraftverk eller valfisket. Tänk istället på de små vardagliga sakerna som du gör upprepade gånger. I det långa loppet blir det stor skillnad.

Så blir du klimarsmart i vardagen

Trenden att ”göra vad man kan” för miljön, till exempel genom att välja ekologiska produkter, handla närodlat, sopsortera och återvinna, växer sig allt starkare. Vi blir mer måna om att ”dra vårt strå till stacken”.

Att vilja vara lite klimatsmart till vardags behöver inte innebära att man blir extrem. Det är ofta enklare att ”göra något” om man kan göra det naturligt. Att tänka på de enkla sakerna som att sopsortera, använda ledlampor, minska sin energiförbrukning, panta, välja grönel, duscha lite kortare tid, vädra kläderna om de inte är smutsiga, lämna saker man tröttnat på till second hand och även handla på second hand med mera är saker som de flesta av oss klarar av och de bidrar till en bättre miljö.

När det kommer till hus och boende blir det en större fråga. Men även här kan man fundera på hur mycket man vill och kan satsa. Idag har man möjlighet att välja sin insats. Det gäller att hitta en gyllene medelväg som känns bra för dig både i själen och plånboken.

När du väljer att bygga hus i trä har du redan från början gjort ett bra val. Faktum är att träprodukter genom hela livscykeln har ett negativt koldioxidutsläpp – det kan inte något annat material konkurrera med. Träbearbetning har även andra fördelar när det kommer till försurning, ozonbildning och växthuseffekten. Lägg därtill att SmålandsVillans produktion är optimerad i resurshanteringen och vi använder träspillet till att värma upp våra lokaler. Visst känns det bra?

Njut av en grönare vardag!

Som grädde på moset är våra hus, redan från början, energisnåla med sin lufttäthet och moderna ventilationssystem. Inomhusluften byts 12 gånger per dygn och den överblivna värmen omvandlas till energi, vilket ger cirka tre gånger så mycket som du betalar för - året om. Allt detta ingår i en Smålandsvilla och är inget du behöver tänka på.

För dig som vill påverka ditt val lite mer har vi samlat våra tillvals- produkter med bättre miljötänk under benämningen ”mera grönt”. Det är till exempel svanenmärkta köksluckor, braskamin med täljsten, aluminiumfönster och energisnålare vitvaror. Vill du dessutom producera din egen el väljer du att ha solceller på taket.

Se detta som en liten hjälp till att kunna leva lite mer miljövänligt varje dag. Investeringen blir lite högre men varje månad blir elkostnaden mindre. Addera sedan till några av vardagsrutinerna så blir det en grönare vardag.

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?