Skapa härlig julstämning hemma

Julen närmar sig och det är snart dags att få till en härlig julstämning hemma. Det är inte alltid så lätt att få tiden att räcka till men vi hoppas att de här enkla tipsen ska hjälpa dig lite på traven och ge dig den inspirationen du behöver för att få till julmyset i ditt hem.

Låt skogen flytta in

Idag är just trä ett väldigt trendigt inslag i hemmet. Plocka med dig naturen in i ditt hus.  Pynta bordet med granris, små dikesgranar, äpplen, kottar och julens kryddor som stjärnanis, kanel och kardemumma.

Häng upp kottar i granen eller gör en fin stjärna av nerfallna pinnar. Plocka granris, kottar eller lingonris och gör en krans till dörren eller som bordsdekoration.

Du kan även använda granris, kottar och eukalyptus som dekoration till julklappsinslagningen. Enkelt och vackert att binda på paketen med ett snöre. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna här då naturens skatter inte kostar en krona.

Sprid ljus  i mörkret

December är en av våra mörkaste månader och det känns som om vi kan inte få nog med ljus. Små ljuskällor i hemmet gör den där lilla extra hemtrevnaden som lyser upp i hemmets mörka vrår men också sprider ljuset utifrån. Dags att ta fram ljusslingor, adventsstjärnor och ljusstakar. Ett litet tips är att inte bara hänga julstjärnorna i fönstren utan även hänga dem i ett hörn eller mot en vägg. Plocka gärna samman fler olika typer av ljusstakar, elektriska och levande ljus. Men glöm inte bort att släcka ljusen efter dig.

Det är inte alltid man hinner med att placera vackra ljusslingor i buskar och träd i trädgården även om det är fint. Oavsett hur just du väljer att göra så är en enkel och väldigt fin lösning att placera en ljuslykta på farstubron, det gör att ditt hus ser välkomnande ut.

Pynta med juliga växter

Julros, julstjärna, amaryllis och hyacinter är riktigt fina och traditionella julblommor. Hyacinten är en perfekt julblomma som du får till en billig peng och doftar dessutom ljuvligt. Perfekt för att få till den rätta julstämningen hemma. Sätt samman ett litet blomsterarrangemang av olika växer och lys upp med ett blockljus eller en ljuslykta, se bara till att det inte hamnar för nära växterna.

Personliga detaljer

För många handlar julen om närhet och att umgås med sina nära och kära. Fyll ditt hus med små personliga saker. Kanske har du sparat de där gamla julkulorna eller tomtarna från mormor. Eller har barnen gjort något fint julpynt i skolan eller på förskolan. Med små personliga saker blir hemmet extra levande och mysigt utan att det behöver kosta något extra.

Pynta med rumsgranar

Inget slår grandoften som sprider sig i huset när granen får flytta in. Har du inte plats för en stor gran på golvet finns det många fina varianter av rumsgranar. Rumsgranarna kan man placera lite var som helst, i kruka i ett fönster på en bänk eller en byrå. Du kan också dekorera med en minigran som du sätter i en glasflaska eller i en stor burk.

Fyll huset med juliga dofter

För att spä på julkänslan ytterligare kan du köpa eller baka pepparkakor, koka glögg och äta clementiner som doftar ljuvligt. Du kan också satsa också på härliga ljus med doft av jul för att få till julstämning. Pynta och häng upp apelsiner och stick nejlikor i och häng vid ingången till köket för den där fina traditionella doften av jul som mormor och farmor hade hemma.           

Nedräkningen kan börja

Har du hunnit med en del av detta kan du lugnt luta dig tillbaka och njuta av en riktigt mysig julstämning hemma. Ta fram ett ljus med nedräkning och börja se fram emot decembers fina månad med kalas, julbord, lucia och mys. Du kanske till och med har hunnit med att göra en julkalender till dig själv, någon kär eller dina små. Finns många alternativ till den traditionella chokladkalendern; Aktivitetskalender, bokkalender eller en budskapskalender. En del ”får” hem har en julenisse som kommer och hälsar på och gör hyss varje dag i december. Eller så gör du helt enkelt en med små påsar som du kan dekorera och hänga på väggen. Internet är fyllt med inspiration på alternativa kalendrar.

Med dessa tips vill vi passa på att önska en riktigt god jul. 

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog