Skapa ordning och reda hemma

Är ditt hem stökigt och rörigt? Här ger vi dig nio tips på hur du relativt smidigt kan får bättre ordning hemma.

Sortera och rensa undan

Ta dig tid ett par dagar om året och rensa bort överflödiga saker. Kläder du inte använt på flera år kommer troligtvis inte använda mer och du kan säkert göra dig av med dem och göra någon annan glad. 

Var sak har sin plats

Se till att varje sak i hemmet har sin plats. Märk gärna ut med en bild eller en text så kan även barnen enkelt se vart sakerna ska vara. 

Placera papperskorgar och tvättkorgar i huset

Om du placerar ut papperskorgar och tvättkorgar på flera olika ställen i huset som i barnens rum och i badrummet så hamnar troligtvis kläder och skräp lättare på rätt plats. 

Använd uppsamlingslådor och korgar

Hittar du prylar och saker överallt hemma så samla dem i en speciell korg eller låda. När du har en stund över kan du ta hela lådan och gå och lägga sakerna på rätt plats.

Köksskåpen svämmar över

Har du en salig röra i dina köksskåp och känner att du aldrig hittar sakerna när du ska ha dem. Ett tips är att sätta krokar på insidan av skåpen här kan du ex hänga upp rivjärn, durkslag, diskborste och mycket annat. 

Ett renare och mer organiserat kylskåp

Oftast drunknar maten i ett fullpackat kylskåp. Mat göms längs in och står och blir dålig. Köp förvaringslådor i plast som du samlar till exempel små flaskor och burkar i.  Enkelt och smidigt. Kylskåpet blir dessutom lättare att städa. 

Ordning i linneskåpet

Har du oordning i ditt linneskåp och känner att allt ligger i en salig blandning? Vik in örngotten i lakanet så behöver du aldrig leta efter vad som hör till vad. 

Få ordning på barnens leksaker

Alla som har barn vet hur rörigt det är med alla leksaker som ligger spridda i alla rum. Placera små söta korgar i varje rum där barnen leker så är det snabbt hopplockat och barnen kan själva hjälpa till att samla ihop sakerna. Sortera undan barnens leksaker som de inte leker med för tillfället. Kanske tycker de är roliga igen om du plockar fram dem om ett halvår.

Kör en plocktävling

Lägg 10 minuter varje kväll på att plocka i ordning saker som blivit liggandes. Gör en rolig sak av städningen och kör en plocktävling. Ställ en äggtimer på fem minuter och se vem som hinner plocka iordning flest saker.

 

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog