Skapa en avkopplande och mysig trädgård

Snart är värmen och sommaren här och du kan börja sitta ute i din trädgård och njuta. Här ger vi dig tips på hur du får till en mysig trädgård och utemiljö.

Få till en trivsam känsla med växter

Pryd din uteplats med växter och grönska. Satsa gärna på krukor i olika höjder och variera grönt och blommande. Citrus och oliv-träd ger en smakfull känsla.

Har du svårt att få dina växter att överleva sommaren? Plantera lättskötta växter som vass och buxbom som håller sig grön och fin hela sommaren.

Om du vill få insynsskydd i trädgården kan du satsa på en spaljé där växterna fritt kan klättra. Önskar du mer yta kan du hänga upp amplar med blommor och grönt.

Utformning av uteplats

Ska du utforma ett trädäck så tänk på att utnyttja utformningen på huset. Anlägger du en uteplats runt ett hörn kan man få både morgon- och kvällssol, dessutom får du en del av uteplatsen i skugga mitt på dagen. Har du ett vinkelhus kan du dessutom få en mer väderskyddad del då uteplatsen skyddas av huskroppen från två håll. Utgå alltid från dina och familjens behov istället för rådande trender.

Skapa små oaser i trädgården

Trädgården har så mycket mer att erbjuda än bara uteplatser i direkt anslutning huset. Försök att skapa rumskänsla även i trädgården. Med hjälp av buskar, en häck, stenmur eller en skärmvägg i bambu eller tyg kan du skapa härliga oaser och en mysig trädgård. Placera gärna ut flera olika sittgrupper ute i trädgården, på så vis kan man ta tillvara och utnyttja hela trädgården på ett annat sätt. Satsa på en loungegrupp, en hängmatta eller en hammock där du kan lägga dig och slappa.

Glöm inte bort belysning

Utebelysning är minst lika viktig ute som inne och ger en magisk känsla när det skymmer om kvällen. Häng upp söta lyktor och ljusslingor i träden och belys dina växter, träd eller en plantering.

I dag kan du köpa olika typer av solcellsdriven belysning till trädgården, smidigt och du slipper tänka på att dra el till lamporna.

Ombonad känsla med textiler

Med hjälp av textilier kan du skapa en ombonad känsla och en mysig trädgård. Pryd din uteplats med kuddar och plädar i härliga färger. Skaffa en dynbox så har du allt samlat på ett och samma ställe när vädret sviker.

Dekorera med vimplar i träden eller över exempelvis ett matbord eller en soffgrupp.

Var inte rädd för att överdriva mängden detaljer på din altan, desto fler detaljer du har desto trivsammare blir altanen.

Allt hänger på din kreativitet och ambition med trädgården. Men hur du än vill ha det – glöm inte att njuta av solen, fågelkvittret, grönskan och möjligheten att ha en egen trädgård.

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?