Smarriga recept för inflyttningsfesten!

Smårätter. Fingermat. Tapas. Plock. Den perfekta festmaten är den som kan ätas utan gaffel och kniv. Lätt att ro ihop och busenkelt att städa upp efteråt.

Partyrullar

6 personer
20 min

En garanterad publikfriare. Ett superenkelt recept som låter dig experimentera med smaker och olika kombinationer. Ett extra tips är att dubblera receptet. Dessa små matiga godsaker har en tendens att gå åt.

Det här behöver du:
250g cream cheese
6 st tortillas eller tunnbröd (ca 20 cm i diameter)
36 spenatblad
200g tunt skivad parmaskinka
150g hackade oliver
150g hackade jalapenos

Så här gör du:
Bred på cream cheese på varje bröd. Skikta vardera bröd med 6 st spenatblad och 3 st skivor skinka. Strö över oliver och jalapenos. Rulla ihop brödet tätt och linda in plast. In i kylen och låt stå till fast. Ta sen bort plasten och skär varje rulle i ca 12 skivor.

Hummus

8 portioner
15 minuter

Den goda kikärtsröran från mellanöstern har smugit sig hela vägen in i de flestas hjärtan. Och magar. Vart i världen man än bor. Helt perfekt som den är, som tillbehör på buffén eller som komplement till all sorts plockmat.

Det här behöver du:

1 burk kokta kikärter, 400 g
2 msk osaltad tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 citron
3 msk olivolja

Så här gör du:
Häll av kikärtorna. Mixa sen kikärtor, tahini, vitlök, pressad citron, spiskummin och olja tills blandningen är helt slät. Addera lite vatten vid behov. Bred ut hummusen på en tallrik och ringla över lite olivolja. Garnera med hackad persilja, fint skuren rödlök eller granatäpple. Servera med färskt bröd eller veggie-sticks!

  

Jordgubbsbruschetta

10 personer
35 min

Det är absolut ingen huvudrätt, men ändå befinner den sig någonstans mittemellan förrätt och dessert. En blandning av jordgubbar, nektarin, körsbärstomater, jordgubbar och basilika serveras på ugnsrostad baguette med getost. En uppfriskande och god idé!

Det här behöver du:
3-4 dl skivade färska jordgubbar
1 st nektarin
2 dl kvartsdelade körsbärstomater
3 msk skivad färsk basilika
1 st malen schalottenlök
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tesked socker
1 tesked peppar
1/4 tesked salt
1 st fransk baguette (350g)
1 st Getost (300g)

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°.

Rör ihop jordgubbar, nektarin, körsbärstomater, basilika, malen schalottenlök, olivolja, balsamvinäger, socker, peppar och salt.

Skär upp en baguette och skär varje halva tvärs över i 5 lika delar. Bred på getosten och placera brödet på en bakplåt och baka i 13 till 15 minuter. Avlägsna från ugnen och toppa med jordgubbsblandningen.

Dukningstips

Knipsa av kronan på blommor och placera ut på matbordet. Har ni sittning kan var och en få en blomma vid sin tallrik. Och om du ändå ska till blomaffären, eller plockar i trädgården, se till att få med dig lite extra. Det är aldrig fel med färg och doft från färska blommor. Sen är det extra festligt att piffa upp bubblet med ett rosenblad i glaset.

 

Dela detta

Stort inspirationsmagasin ingår - allt skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog