Tips för uteliv – med Erika Wörman

Vi tog ett snack med arkitekten Erika Wörman för att få de senaste tipsen om den perfekta uteplatsen.

1. Ett grönt uterum

Med spaljéer och växtlighet kan du enkelt skapa ett insynsskyddat uterum på en liten yta. Spaljéer går snabbt att sätta upp och blir en bra grund för klättrande växter samtidigt som de ger bra vindskydd. Snabbväxande klätterväxter som Bokharabinda eller Humle klär på några veckor in spaljén i skön grönska.


2. Känslan av inne - fast ute

Erika Wörman

Låt dig inspireras av exotiska miljöer när du planerar din uteplats! I år är mörka naturmaterial och gulbeiga gräsvippor blandade med brun sammet, puder-rosa väggar och mustigt röda toner väldigt inne. Du kan till exempel välja växter som är väldoftande, röda klätterrosor, prunkande hortensia, fikon i kruka och olika sorters prydnadsgräs. Krukor i terracotta, betong, rotting eller svart smide. Kanske en orange hängmatta? Skapa gärna den där sköna känslan av inne – fast ute – med bords- och golvlampor för utomhusbruk. Mattor finns som tål att ligga ute även i regn och som skapar en ombonad inomhuskänsla.

3. Loppisfynda utemöbler

Utemöbler kan vara loppisfynd som du köper eller syr nya kuddar till. Att möblerna är udda är bara ett plus! Vackra tyger kan fungera som bordsduk eller draperi beroende på tillfälle. Det är alltid bra att ha tak över en del av uteplatsen för regniga dagar. Här kan du också ha tåliga trämöbler för förvaring – kanske en kista eller skänk från sommarens auktion?

4. Sprakande brasor

Naturliga stenar eller betongplattor kan bli ett vackert golv som tål eld. Här kan du placera en eldstad i betong eller gjutjärn för sprakande brasor. Social samvaro kring en eld skapar en avspänd lägereldsstämning och kan bidra till trevliga samtal till långt in i de ljuva sommarnätterna…

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog