Trädgårdstips del 2: Harmoni i trädgården

En trädgård blir verkligen som man själv vill. Enkel och lättskött om man önskar det eller fylld av blomsterprakt, fruktträd och stort trädgårdsland om man vill det. I SmålandsVillans andra del med trädgårdstips ger vi dig råd om hur du skapar harmoni i trädgården!

Buskar och häckar skapar en rumskänsla

Försök att skapa en rumskänsla även i trädgården detta kan man exempelvis göra med hjälp av buskar och häckar. Trädgården har så mycket mer att erbjuda än bara uteplatser i direkt anslutning huset. Placera gärna ut flera olika sittgrupper ute i trädgården. På så vis kan man ta tillvara och utnyttja hela trädgården på ett annat sätt. Kanske kan du till och med anlägga ett trädäck ute i trädgården?

Placera gärna ut flera olika sittgrupper ute i trädgården och ta tillvara på hela trädgården.

Med hjälp av stämningsfull belysning i trädgården så som ljusslingor, lyktor och ljus kan man skapa en annan dimension under de mörka timmarna. Det blir väldigt mysigt när det skymmer på kvällen! Det finns mer och mer solcellsdriven belysning till trädgården vilket gör att man slipper tänka på el dragningen.

Odla grönsaker, blommor och träd

En av fördelarna med att ha en egen trädgård är att man har möjlighet att kunna odla och plantera egna fruktträd, grönsaker och blommor. Grönsaker kan odlas i allt från hinkar och pallkragar till stora trädgårdsland och man ser det gro relativt snabbt. Man kan dessutom skörda det samma sommar. Fruktträden däremot tar lite längre tid på sig. Men även om det tar några år innan fruktträden börjar ge frukt så är det en härlig känsla när de första frukterna kommer.

Även om det tar några år innan fruktträden börjar ge frukt så är det en härlig känsla när de första frukterna kommer.

Många av våra husmodeller har kontakt med trädgården direkt från köket, vilket ger dig möjligheten att ha en liten köksträdgård med exempelvis kryddor i närheten av matlagningen.

Att ha fruktträd, bärbuskar och lite grönsaker innebär inte att man måste safta och sylta. Känslan av att kunna hämta äpplet direkt från trädet eller plocka solvarma vinbär från busken till pajen eller filen är underbart och en otrolig vardagslyx.

Missa inte tipsen i del 1

Så anlägger du din trädgård

När fåglarna börjar kvittra och solen tittar fram börjar man längta efter att få sätta sig och njuta i trädgården. Tänker man till i början och lägger en bra grund är det lättare att fortsätta utveckla trädgården efterhand som man bor in sig.

Läs hela artikeln

Missa inte tipsen i del 3

En mysig och skön uteplats

Precis som när det gäller inredningen inne i huset gäller det att känna sig för i trädgården och fundera och bo in sig. Här bjuder vi på de avslutande tipsen och inspiration för din trädgård!

Läs hela artikeln

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?