En mysig och härlig uteplats

Snart är våren och sommaren här och du kan sitta ute och njuta av den efterlängtade vårvärmen och ljusare kvällar. Här bjuder vi på inspiration och trädgårdstips för hur du får till en mysig uteplats.

Möblera din uteplats för avkoppling härligt umgänge

Ta dig en funderare över vad du vill använda din uteplats till. Vill du njuta av härliga middagar med goda vänner eller bara ligga och lapa sol och koppla av? Hur mycket plasts behöver du? Kanske får du plats med både en loungedel, matbord och solstolar? Finns möjlighet så möblera så du får olika ”uterum”, ett för lata stunder, ett för härliga middagar med familj och vänner och ett för kaffepausen. Dela in rummen med hjälp av tyger, större växter eller en häck.

Variera med olika material, textilier och träslag och blanda olika typer av möbler för en ombonad känsla. Dynor, mattor, filtar och kuddar skapar en inbjudande uteplats. Tänk bara på att införskaffa sådana som är gjorda för utomhusbruk och tål den svenska sommarens varierade väder.

Pryd din uteplats med grönska och vackra blommor

Maximera känslan med hjälp av härliga växter och blommor. Ett trädgårdstips är att låta din uteplats bli till en liten miniträdgård. Placera ut några större krukor i grupper eller längst väggarna och blanda gärna grönt, blommigt, högt och lågt.

Varför inte hänga upp en klängväxt mot väggen eller i en högre spaljé som även fungerar som insyns- och vindskydd?

Pimpa uteplatsen med fina detaljer som sticker ut

Var inte rädd för att överdriva mängden detaljer, desto fler detaljer du har desto mer ombonad blir altanen. Knalliga färger på kuddar, vimplar eller filtar blir härliga detaljer och gör sig fint mot grönskade växter.

När det blir skumt om om kvällen är lampor och ljus ett måste för att kunna fortsätta njuta av uteplatsen. Fina lyktor, ljusslingor, ljus och belysning gör uteplatsen magisk när det skymmer. Tänk på att köpa belysning som är gjord för utomhusbruk och se till så att se till så du har en säker strömkälla.
Lycka till och hoppas du njuter ordentligt av din uteplats.

Missa inte tipsen i del 1

Så anlägger du din trädgård

När fåglarna börjar kvittra och solen tittar fram börjar man längta efter att få sätta sig och njuta i trädgården. Tänker man till i början och lägger en bra grund är det lättare att fortsätta utveckla trädgården efterhand som man bor in sig.

Läs hela artikeln

Missa inte tipsen i del 2

Skapa en harmonisk trädgård

En trädgård blir verkligen som man själv vill. Enkel och lättskött om man önskar det eller fylld av blomsterprakt, fruktträd och stort trädgårdsland om man vill det. I SmålandsVillans andra del med trädgårdstips ger vi dig råd om hur du skapar harmoni i trädgården!

Läs hela artikeln

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.