Inredningstrender - 2019

Nu har vi startat ett helt nytt år och flera nya trender bankar på dörren. Trämaterial, brända toner och torkade blommor är något vi kommer att se mer av under 2019.

Varma, färgstarka, jordnära toner och nya pasteller

2019 bjuder på en varmare och mer jordnära känsla och vi kommer att få se mer av naturnära, brända och gyllene toner som sand, roströd, honung och brunt.

Djupa, mörka och starka färger som vinrött, mörklila och blått kommer att ta plats i inredningen. Gult är fult sägs det men den hetaste färgen för nästa år är olika nyanser av just gul.

Än kan vi inte heller säga farväl till pastellfärger men de kommer att bytas ut från den populära rosa färgen till syrén och persika. Olika nyanser av grönt växer sig starkare, så som grågrönt, ljusgrönt och lime.

Trä, hållbara material och torkade blommor

Trä som material kommer att vara en het inredningstrend, gärna en blandning av olika träslag som obehandlad furu och rotting.

Rustika material som sten och keramik och hållbara material som linne, jute och läder kommer vi se mer av i våra hem.

Storbladiga gröna växter har under lång tid varit populärt. Nu kan du som inte har så gröna fingrar skratta dig lycklig. Under nästa år växer de torkade växterna sig nämligen allt mer populära.

Rejäla möbler, högblanka detaljer och disharmoni

Nätta möbler med tunna ben kan du säga adjö till. Nu blir möblernas ben tjockare och rejälare. Våra hem fylls samtidigt av högblanka ytor och detaljerna i hemmet fylls av högblank inredning.

Nyckelord för 2019 är kontraster och disharmoni. Väggar med två kontrastfärger och kuddar med olika färg och mönster kommer vi få se mer av. Nu kan vi alltså glömma det ”ton i ton”- tänk som vi under längre tid haft.

Källa: ELLE Decoration, Metro Mode, Baaam

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?