Två visningshus för dig som ser möjligheter

I Södersätra, som är en del av nya området Väsjön i Sollentuna Kommun, har SmålandsVillan byggt två nya visningshus som är öppna varje helg under hösten 2018.

Hör till samma husfamilj

Eftersom alla hus från SmålandsVillan hör till olika husfamiljer så liknar vissa hus varandra, vilket våra hus i Södersätra gör. Villa Eksjö och Villa Huskvarna hör nämligen till samma husfamilj, där även vår storsäljare Villa Kalmar ingår. Detta innebär att husen har liknande planlösning på undervåningen, men att skillnaden och framförallt möjligheterna börjar en trappa upp.

Villa Eksjö är ett 1,5-planhus med förhöjt väggliv, vilket innebär att övervåningen får större golvyta och högre till tak än ett vanligt 1,5-planshus. Det ger en ljus och luftig miljö och gott om möjligheter att inreda övervåningen precis som du vill ha den. Visningshuset i Södersätra har en undervåning som är spegelvänd jämfört med bilden nedan, men med två sovrum på undervåningen är huset för många familjer ett lagom steg in i sitt första hus. När man sedan har möjligheten kan man göra precis vad man vill med övervåningen.

Till Villa Eksjö i Södersätra finns också en carport med en total yta på 37 m, varav drygt 10 m² är ett invändigt förråd.

Vårt största tvåplanshus

På granntomten ligger Villa Huskvarna, som fullt inrett är det största tvåplanshuset SmålandsVillan erbjuder med upp till sju sovrum. I Södersätra har vi byggt ett Villa Huskvarna med ett sovrum på undervåningen och därmed ett extra stort vardagsrum på hela 33 m². I övrigt är alla rum lika i Villa Huskvarna som i grannen Villa Eksjö.
Även Villa Huskvarna levereras med en oinredd övervåning, där du också har möjligheten att skapa din egen planlösning. I Södersätra har vi satt upp två innerväggar, tänkt igenom fönstersättningen och byggt en fransk balkong. Resten är upp till din fantasi och när övervåningen är inredd har du otroliga ytor att tillgå. Dessutom med full takhöjd på hela övervåningen!

Övervåningen är upp till dig

Fördelarna med att skapa sin egen övervåning är många och det samma gäller med SmålandsVillans möjligheter att lägga till eller ta bort ett sovrum på undervåningen. När barnen är små är det skönt att ha sovrummen nära, det underlättar allt spring som kan bli både för föräldrar och barn på nätterna. Efter några år vill du kanske ha det mer avskilt och tids nog blir barnrummen till gästrum eller kontor. Med detta i åtanke är många av våra hus planerade så att du till en början kan välja att ha ett litet sovrum i anslutning till föräldrarsovrummet.

När barnen sen blir större eller när det är dags att inreda övervåningen kan du välja att göra om och plocka bort det lilla sovrummet till förmån för ett större vardagsrum eller till exempel göra ett dressingroom. Samma hus med ny funktion!

Exakt hur du gör med din övervåning är helt upp till dig. Nedan ser du ett par skissade förslag på hur du kan göra med planlösningen i Villa Eksjö och Villa Huskvarna, men det är bara förslag eller snarare inspiration för dig och din personliga inredning. Det är därför våra hus i Södersätra finns för dig som ser möjligheterna och som vill skapa ditt eget hem på upp till 189 m².

Välkommen till våra visningshus i höst!

Två visningshus med stora möjligheter i Södersätra

I området Väsjön i Sollentuna bara 30 minuter från centrala Stockholm växer ett helt nytt område fram. Här har SmålandsVillan byggt två villor som kommer att fungera som visningshus under 2018.

Läs mer om Södersätra

Se alla kommande visningar

Från och med augusti kommer husen i Södersätra att vara öppna för visning varje helg. Läs mer och se aktuella tider för visningar här.

Se alla kommande visningar här