Påverka dina driftkostnader

Du har möjligheten att påverka dina driftkostnader när du bor i ett nybyggt hus från SmålandsVillan. Frågan är bara vad du ska göra med pengarna du får över?

Vad är driftskostnader? Kan du som kund påverka dem?

Svaret på första frågan är: kostnaden för att driva ditt boende i ett hus. De kostnaderna du inte kommer bort ifrån förutom de finansiella kostnaderna.

Svaret på andra frågan är enkel! Ja, du kan påverka dem.

Driftskostnaderna i sin tur påverkar din ekonomi. De är även en del som gör det fördelaktigt att bygga nytt i förhållande till begagnat. Ett nytt hus har oftast mycket förmånligare driftskostnader, vilket kan kompensera den högre investeringen. Med driftskostnader menas: uppvärmning av huset, varmvatten, hushållsel, vatten och avlopp, sophantering, villaförsäkring, fastighetsavgift och underhåll.

Hur ska du göra då?

När det gäller uppvärmningen av huset beror det på var du bor i landet, om det är inland eller kust, hur varmt du har det inne, samt hur övervåningen är inredd (oisolerad eller fullt isolerad).  

När det gäller varmvattnet är det uppvärmningen av tappvarmvattnet som vi menar. Här beror det på hur mycket varmvatten familjen gör åt, hur många ni är i hushållet som duschar och hur länge?

Hushållselen påverkas av hur mycket lampor, elapparater med mera som är tända och används.

Vattenhelt enkelt hur mycket vatten ni gör åt när
 ni tvättar, duschar, dricker med mera. Förbrukningen läser 
du av på vattenmätaren. Fyller man en pool eller vattnar gräsmattan blir förbrukningen den månaden högre.

Avlopp är en avgift som du betalar till kommunen. Sophanteringen är också en avgift som oftast betalas till kommunen.

Villaförsäkring tecknas för att ha ett skydd vid eventuella skador på fastigheten.

Fastighetsavgift, när du bygger nytt hus är det skattefritt de första 15 åren.

Underhåll på ett hus innebär sedvanligt slitage såsom vitvaror, målning, tapetsering mm. Detta innebär att ett nybyggt hus har låga underhållskostnader de första 7-12 åren beroende på väder och vind. 

Vad skulle sätta guldkant på din tillvaro?

Är det att få möjligheten att bo i eget hus? Eller kanske kombinationen att bo i hus och kunna unna sig att åka på skidsemester, köpa båt, ha sommarstuga, välja den perfekta tomten eller ha råd att skaffa pool. Alla värdesätter vi olika saker men gemensamt för många är att de väljer SmålandsVillan för att det ger dem möjligheten att förverkliga sin dröm. 

Våra hus och priser tillsammans med de låga driftskostnader och SmålandsLånet ger många möjligheten att få pengar över till att göra mer än att bara bo. Gemensamt för alla är att de vill sätta guldkant på sin tillvaro. 

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?