Skapa vårkänsla i hemmet

Snart lämnar vi det kyliga och grå bakom oss och möter en varm och härlig vår. På våren är vi nog många som kan skriva under på att det är extra mysigt att få fixa lite vårfint i hemmet. Ofta kan det räcka med att byta ut några små saker för att ge rummet en helt ny touch. Ta del av våra fem tips på hur du skapa vårkänsla hemma.

Byt ut kuddar och filtar

Satsa på att fräscha upp soffan med lite nya kuddar och plädar. Lägg undan de lite tyngre och mörkare färgerna och ljusa upp med kuddar av lätta material som exempelvis linne. Byt till sommartäcket i sängen och plocka fram ljusare, somrigare lakan.

Plocka undan och satsa på våriga detaljer

Plocka bort en del prydnadssaker och pynt och förnya. En helt ny detalj kan få hela rummet att kännas vårigare. Satsa på en ny tavla på väggen, en ny ljuslykta eller en ny detalj, gärna i härliga pastellfärger.

Släpp in solens strålar

Satsa på tunna skira gardiner som släpper in ljuset och solens härliga vårsol. Häng gärna gardinen längre ut mot väggen så du lämnar hela fönstret öppet för ljusinsläpp.

Pryd hemmet med vårbuketter och vårlökar

En krispig stor bukett tulpaner är ett säkert vårfix. Kika också efter härliga vårlökar och sätt dem i en glasburk. Det är mysigt när man ser lökarnas rötter genom glaset. Plocka in en grönskande kvist och sätt i en glasflaska.

Vårstäda hemma

Det kan kännas jobbigt och trist men det känns ljuvligt efteråt. Putsa av dina grå dassiga fönster och släpp in solens härliga vårstrålar. Vädra täcken och kuddar i sängar och soffor. Städa undan alla vinterkläder och häng fram lite vårigare kläder. Visst tar det lite tid men känns himmelskt när det är klart.


Lycka till med vårfixet hemma.

 

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?