En succé från början

Villa Fredriksdal lanserades i februari 2016 och har tagits emot med öppna armar både hos våra kunder och säljkår. Vilka tankar ligger bakom och hur känns det när den blir så omtyckt?

En öppenhet som föll många i smaken

I februari 2016 visade vi den första bilden på vårt nya enplanshus, Villa Fredriksdal. Ett 122 kvadratmeter stort hus i en ganska enkel form, helt rektangulärt utan konstiga vinklar eller överdrivna glaspartier. Det nya för oss på SmålandsVillan är kökets placering och att vi har fått till en separat barnavdelning med tre sovrum och ett allrum. Det innebär även att huvudsovrummet har en egen del med anslutning till wc/dusch. Vår säljkår jublade men vad skulle kunderna säga?

Nu, lite drygt ett halvår senare, kan vi konstatera att även kunderna gillar det. Detta välplanerade hus med underbar genomsikt och öppenhet föll många i smaken och har blivit en säljsuccé som vi aldrig har varit med om tidigare.

Vi frågar Aleksandra Ohlson, som är arkitekten bakom Villa Fredriksdal, hur detta känns:

- Detta är naturligtvis otroligt roligt. Det var många tankar och funderingar innan huset blev verklighet. Ett centralt placerat kök med öppen bardel är en välkommen och stor nyhet för oss.

- En öppen planlösning med genomsikt både från huvudentrén och groventrén krävde ett bra samarbete med produktionen. Det är ju det som är kärnan i SmålandsVillan - det ska gå att producera i en fabrik, lastas på stora lastbilar och monteras snabbt. Just de förutsättningarna kan kännas begränsande men blir samtidigt en spännande utmaning för mig som arkitekt. Känslan att få delarna på plats med optimalt utnyttjad yta är otroligt härlig. Denna gång verkar det dessutom fungera på alla plan, både kunder, säljare, produktionen och jag som arkitekt gillar huset, konstaterar hon glatt.

- Visste du att för oss arkitekter är siktlinjer något av en ”fixstjärna” och finns i bakhuvudet under hela skapandeprocessen. I detta hus har jag fått till genomsikten både på längden och tvären, avslutar hon med ett leende.

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?