En husdrömlig promenad

I en Villa Näsby i Mjölby bor Nina, Patrik och sonen Pontus. Familjen har tidigare bott i flera hus och kände sig färdiga med renoveringsprojekt. Nu bodde de i bostadsrätt men saknade friheten med egen tomt och altan och de började kika efter ett nytt hus.

- Vi ville ha ett litet nytt lättskött hus, berättar Nina. När vi sålde vår bostadsrätt gick vi med vinst vilket gjorde det ekonomiskt möjligt att äntligen få bygga vårt eget hus.

När man bestämt sig att bygga ska den rätta tomten hittas. Något som inte alltid är helt enkelt. Högst upp på familjens önskelista stod att hitta en tomt som låg med avskilt läge och där de kunde njuta av kvällssolen.

- Vi tycker om att vara ute och promenera och gick ofta omkring bland de nybyggda områdena för att drömma oss bort och titta på de nya fina husen, säger Nina.

När det väl blev klart att de skulle bygga ett nytt hus valde de en tomt på ett ny exploaterat område i Mjölby. I området de kikat på fanns redan flera Smålandsvillor.

- Vi tyckte SmålandsVillans hus såg fina och mysiga ut, säger Nina. Eftersom vi sålt vår bostadsrätt och snabbt ville flytta in var det perfekt att det bara tog cirka sex månader från beställning av huset tills vi kunde flytta in. Dessutom fick vi en väldigt bra kontakt med säljaren Hanna Sigland och kände oss trygga, så valet blev enkelt.

Ett helt nytt hem

Nina och Patrik gick noga igenom alla hus de kunde tänka sig och började kika igenom olika husmodeller och jämförde olika planlösningar. När de kom till Villa Näsby kände de att huset var ett utmärkt val för familjen. Villa Näsby är SmålandsVillans minsta husmodell, ett lite mindre men välplanerat hus på 95 kvm. Med sin separata föräldradel, rymliga kök, två stora sovrum och möjlighet till två toaletter passar Villa Näsby de flesta lite mindre familjer.

Nina förklarar att familjen redan bestämt att de ville ha ett hus med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Villa Näsby finns att välja med flera olika planlösningar. Allt efter tycke och smak.

- Eftersom vi endast är tre i familjen kunde vi välja bort ett sovrum och göra ett stort och rymligt vardagsrum och matsal, säger Nina. Planlösningen i Villa Näsby har en perfekt storlek för två vuxna med en tonåring. En extra bonus var att vi kunde välja två badrum. Pontus planerar att flytta hemifrån inom några år och då får vi ett extra rum att göra om till träningsrum eller walk-in-closet.

Nina berättar att favoriten är det rymliga vardagsrummet som är uppdelat i en mysig tv hörna med soffa och en matsalsdel där de kan umgås med familj och vänner och bjuda in till härliga festmåltider och fredagsmys.

- Att huset är så öppet gör också att man kan umgås med de som står i köket när man sitter i soffan eller vid matsalsbordet vilket är perfekt, förklarar Nina.

Eftersom Nina och Patrik drömt och planerat under en lång tid och redan i princip visste hur deras drömhus såg ut upplevde familjen att husresan var smidig.

- Vi bestämde alla tillval på ett kvällsmöte, säger Nina och ler. Vi var ganska överens om vad vi ville ha och vad slutsumman inte fick överskrida. SmålandsVillan har snabba leveranstider och säljer nyckelfärdiga hus, något vi var i behov av när vi stod utan boende. Att de klarade vår budget och även vår önskan om planlösning var helt suveränt.

Efter sju månader stod deras fina Villa Näsby klart på det nybyggda området i utkanten av Mjölby. Familjen fick nycklarna till sitt nya fina hus och deras dröm om ett nybyggt hus hade gått i uppfyllelse.

- Vi trivs jättebra i vårt Villa Näsby och har rätt ytor på rätt ställen. Vi har byggt till en stor altan och ett spabad som vi nyttjar året runt. Ibland har jag svårt att förstå att vi äntligen har ett fint hus som vi så länge pratat om.

Familjens tips till andra som går i husbyggartankar

  • Tänk efter en extra gång när ni väljer tillval. Ni ska ju bo i huset i många år.
  • Fundera noga igenom vilken planlösning som passar er familj, tänk både nu och om fem år framåt.
  • För oss var det viktigt att ha en budget för att ha pengar över till att resa eller till annat som sätter guldkant på tillvaron.
  • Att anlägga trädgård kostar oftast kostar mer än vad man tror så ta med denna kostnad i er budget.

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?