Byggde Smålandsvillan på hästgården

Att bo på landet med hästarna betandes utanför fönstret är nog alla hästälskares dröm. För Linda, Christer och Nikki blev drömmen sann. Sen ett år tillbaka bor familjen i en nybyggd Villa Fredriksdal på Christers föräldragård utanför Halmstad.

Mer plats för motorcyklar och hästkrafter

När Linda och Christer träffades bodde Linda och tonårsdottern Nikki i en lägaenhet. När Christer flyttade in kände de efter ett tag att det blev för trångbott i lägenheten och de började leta efter ett gemensamt hus.

 -  Vi hade svårt att hitta ett hus som kändes bra, säger Linda. Jag och Nikki älskar hästar och Christer har ett brinnande intresse för bilar och motorcyklar. Vi kände att vi behövde mycket plats för att trivas och alla hus vi tittade på låg på trånga små tomter.

Christers föräldrar bor på en gård utanför Halmstad och Linda och Christer började fundera på om det gick att stycka av en bit mark och bygga ett nytt hus på gården.

”Nikki har en egen del där hon kan leva tonårsliv”

Det viktigaste för Linda och Christer var ett hus med passande planlösning. De bestämde sig för att titta på 1-planshus. När de så via SmålandsVillans webbsida upptäckte Villa Fredriksdal fick de tidigt en bra känsla av huset. Framför allt uppskattade de det öppna sambandet mellan kök och vardagsrum, den ljusa och luftiga känslan samt sovrummens planlösning. 

-  Det är perfekt att det lite större föräldrasovrummet ligger i ena delen av huset och övriga sovrum i den andra, säger de. Nikki får på så vis en helt egen del där hon kan leva tonårsliv.

För att få uppleva känslan av en Smålandsvilla åkte familjen och besökte ett av SmålandsVillans visningshus i Falkenberg – en visning som också blev anledningen till att de bestämde sig för att välja SmålandsVillan som sin husleverantör.

-  SmålandsVillans säljare Madelaine Wiberg Ackerot visade oss runt, berättar Linda. Allt kändes väldigt smidigt, enkelt och ärligt - något vi också fick uppleva genom hela husresan. Hon har guidat oss och hjälpt oss fantastiskt bra.

Totalentreprenad = bara det roliga kvar!

SmålandsVillan erbjuder totalentreprenad som innebär ett helhetsansvar för allt från byggnation, upphandlingar, kontakt med entreprenörer och hantverkare till det juridiska ansvaret.

- Vi känner oss nöjda att vi valde just totalentreprenad och ett inflyttningsklart hus. Att bygga hus i sig innebär många val och kräver ganska mycket energi. Det var skönt att ha andra som höll i trådarna så vi kunde koppla av och göra det roliga som till exempel välja alla tillval, säger familjen. 

I SmålandsVillans totalentreprenad ingår även en typgodkänd, fukt- och radonsäkrad grund från Isolergrund.

- Till de flesta andra hus vi tittade på tillkom kostnad för grund. Hos SmålandsVillan ingick den och vi är väldigt nöjda med Isolergrund och komfortvärme som SmålandsVillan erbjuder. Golven är väldigt varma och sköna och vi ser ingen anledning till att lägga pengar på golvvärme.

Sedan ett år tillbaka bor familjen på gården och de stormtrivs.

- Vi har inte ångrat en sekund att vi byggde nytt hus, säger Linda. Bäst av allt är att bara kunna kliva rakt ut och se hästarna beta utanför huset. Det är livskvalitet!

Lindas tips till andra som ska bygga hus

  • Besök SmålandsVillans visningshus för att uppleva hur huset känns. Finns inte just den husmodell ni kikat på i närheten så besök en annan husmodell.
  • Välj totalentreprenad. Då kan ni koppla av och luta er tillbaka och kan koncentrera er på det roliga.
  • Ta så mycket hjälp ni kan av säljaren som hjälper er med att svara på alla frågor och funderingar.

 

Fler nyheter

2019-04-11

En Villa Kalmar växer fram i Stora Givhult

I veckan monterades en fin Villa Kalmar i Givhult utanför Falkenberg. Det är alltid lika roligt att se våra kunders hus växa fram.

2019-02-07

Överlämning av Villa Kalmar

Vi älskar att få överlämna nyckeln till våra fina kunder. I veckan fick familjen Torin i Oskarström nyckeln till sitt Villa Kalmar. Huset visade noll fel vid besiktningen Vi önskar dem stor lycka till i sitt nya hus!

2019-01-29

Husdrömmen i fokus för Madelaine

Det var framför allt viljan att få hjälpa kunden hela vägen som fick Madelaine Wiberg Ackerot att välja att bli agent för Smålandsvillan. Med stort fokus på kundnytta och goda relationer driver hon agenturen i Halmstad med omnejd - och hon gör det bra, - Jag älskar verkligen mitt jobb, säger hon själv.

2018-12-19

God Jul och Gott Nytt År!

Vi önskar våra fantastiska kunder och entreprenörer en riktigt skön jul och ett magiskt nytt år. Vill du också fira jul i nytt hus nästa år? Kontakta Madelaine Wiberg Ackrot, 072-556 69 69.

2018-12-17

Familjen Söllvander fick nycklarna till nya huset lagom till jul

Lagom till jul hade vi den stora glädjen att överlämna nycklarna till familjen Söllvanders nya fina Villa Kalmar.

2018-12-07

Överlämning av Villa Näsby

I veckan har vi lämnat över en Villa Näsby till Maria och Jules på Bombalyvägen i Lilla Tjärby. Maria och Jules har lämnat värmen i Australien och flyttat hem och vi är tacksamma att vi fick förtroendet att bygga deras drömhus. Vi önskar dem stort lycka till med huset och sina nya liv här i Sverige.

2018-11-21

Överlämning av Villa Vrigstad

I veckan har vi överlämnat ett fint Villa Vrigstad till John i Lilla Tjärby.

2018-11-14

Överlämning av en Villa Fredriksdal i Lilla Tjärby.

Idag veckan hade vi det stora nöjet att överlämna en fin Villa Fredriksdal och en byggsats för en carport som familjen själva ska montera. Vi önskar Alexandra och Henrik stort lycka till i sitt nya hus.

2018-10-26

En Villa Näsby rullar in på Bombalyvägen

Idag rullade ytterligare en Villa Näsby in på Bombalyvägen. Den åttonde SmålandsVillan på gatan och snart är alla tomterna på slutsåld.

2018-09-26

Överlämning av Villa Adelöv

Med ett äppelträd lämnade vi idag över en Villa Adelöv till familjen Wästilä. Vi önskar dem lycka till i huset och hoppas att trädet ger rikligt med frukt i många år framöver.

2018-09-25

Drömhuset i Halmstad

I en Villa Tingsryd i Haverdal utanför Halmstad bor Nina och Nicklas Hessman, 28 respektive 32 år, med sin dotter Alicia som är 2 månader. På ett och samma år flyttade de in i sitt nya hus, gifte sig och fick en liten dotter.

2018-09-24

Överlämning av Villa Adelöv

Måndagen den 24 september fick Nonne och Sandra sina efterlängtade nycklar till sitt fantastiskt fina Villa Adelöv. Det har varit ett stort nöje att få vara med och förverkliga deras husdröm och vi önskar dem all lycka i sitt nya hus.

2018-08-27

Nöjda kunder i Falkenberg

I Skreanäs utanför Falkenberg bor Andrea och Anton i sin nybyggda fina Villa Kalmar. Båda är 26 år, Andrea jobbar som butiksbiträde på Gekås och Anton som murare. Sommaren 2016 skrev paret på papper för att bygga ett nytt hus hos SmålandsVillan, ett val de aldrig ångrat.

2018-08-16

Hallands första Villa Adelöv

Idag monterades Hallands första Villa Adelöv på Brune Kulle i Falkenberg. De överlyckliga kunderna Sandra och Nonne skålade in sitt nya hus och montaget löpte på helt smärtfritt som vanligt. Om endast 5 veckor kan kunderna flytta in i sitt drömhus!

2018-06-26

Nöjda kunder i Halmstad

Att bygga hus är ett stort beslut och en upplevelse som man oftast bara gör en gång i livet. Självklart har man många funderingar och tankar när man ska välja både leverantör och husmodell. Här kan du läsa vad några av våra kunder tycker om sin husresa med oss.

2018-05-28

Smidigt och enkelt husbygge med hjälp av Husbyggaren

Lennart och Karin drömde om att flytta närmare sina barn och barnbarn. För tre år sen började de leta efter ett boende på västkusten mellan Ängelholm och Halmstad. I februari gick drömmen i uppfyllelse då de flyttade in i sin Villa Näsby i Lilla Tjärby.