Nu blir SmålandsVillan ännu grönare!

Vi kan nu erbjuda våra kunder en grönare boendemiljö och sänkta energikostnader tack vare ett nytt, grönt tillvalspaket.

Vi på SmålandsVillan har haft ett aktivt miljötänk sedan vi började göra hus 1997. Fokus har legat på att få en resursbesparande produktion och energieffektiva hus. Detta har vi arbetat med på flera nivåer inom företaget:

  • Vår verksamhet och våra anläggningar är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Målsättningen är en kretsloppsanpassad verksamhet utan föroreningar till mark, luft eller vatten.
  • Vi använder oss av ett resursbesparande leantänk. Detta innebär att vi aktivt jobbar med att få högsta kvalitetssäkring hela vägen från kundens beställning till leverans.
  • Vi bygger nästan uteslutande trähus. Trä binder koldioxid, och kan därför bidra till att minska koldioxidutsläppen.
  • Vi bygger så kallade ”sunda hus”, vilket innebär att komponenterna byggs i en torr och varm inomhusmiljö. När husen monteras på byggplatsen är taket oftast på plats redan efter några timmar.  
  • Husen håller en hög energiklass. En Villa Kalmar med inredd övervåning, standardfönster och energieffektiva Nibe frånluftsvärmepump F750 når energiklass B, vilket innebär att det har en låg energianvändning och låg driftkostnad.

Nu när detta sitter i ryggmärgen känns det naturligt för oss att ta ytterligare ett steg. Vi lyfter vårt miljötänk genom att erbjuda en grönare boendemiljö.

Vårt nya kliv innebär att vi nu kan erbjuda våra kunder ett grönt tillvalspaket. I detta ingår förutsättningarna till att få en lite grönare vardag genom solceller, energisnåla vitvaror, braskamin med täljsten och passivfönster.

Sänk dina energikostnader + producera egen el= sälj överskottet

Med passivfönster och energisnåla vitvaror sänker du dina energikostnader och med solcellerna producerar du egen el och säljer den som blir över. Lägg där till att du sparar på värmen och höjer mysfaktorn med braskaminen.

Kronan på verket är att du just nu (till och med 30 september 2015) kan köpa detta tillvalspaket till introduktionspris (du sparar 62 000 kronor). Detta gör i sin tur att du kan använda värdet av rabatten som del av kontantinsatsen.

För mer information om vårt gröna erbjudande, kontakta din lokala representant.

Fler nyheter

2020-07-03

Glad sommar!

Nu är det dags att njuta av sommar och sol och förhoppningsvis lite ledighet. Vi stänger för semester vecka 28-31.

2020-03-12

Information till dig som ska gå på visning i helgen

Våra visningar kommer att hållas som planerat men på grund av det rådande läget med risk för smittspridning av Coronavirus covid-19 ber vi om försiktighet inför ert besök hos oss.

2019-09-20

Leva och Bomässan i Lerum

Går du i hustankar och vill passa på att prata nytt boende under avslappnade former?

2019-09-20

Bo & Byggmässan

Nu närmar sig Nordens största mässa för ditt hem, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Du som letar inspiration för hemmet och går i husbyggartankar har möjlighet att besöka oss 10-13 oktober.

2019-09-06

Anmäl dig till Trähusskolan i Vrigstad den 9 september!

Som en del i arbetet med trähusbyggnadsstrategin för Jönköpings län arrangerar Klimatrådet sedan hösten 2018 en Trähusskola, en kunskapshöjande skola för att utveckla trähusbyggandet i Jönköpings län. Den 9 september är det dags för del 4 i Trähusskolan, och denna gång har turen kommit till Vrigstad, där SmålandsVillan har sin volymhusfabrik.

2019-07-11

Fotbollsfesten fortsätter i höst - välkommen på OBOS-omgången

SmålandsVillan är en del av OBOS, som är en av Nordens största bostadsutvecklare och sedan 2018 titelsponsor till OBOS Damallsvenskan i fotboll. I september är du välkommen på OBOS-omgången på sex allsvenska arenor runt om i Sverige.

2019-06-20

Fabriken i Sundsvalls tog emot stipendie för integrationsarbete

Den 6 juni delade Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration (NAVI) på Sundsvalls kommun ut ett prestigefyllt stipendie för mångfald i arbetslivet.

2019-06-04

SmålandsVillan huvudsponsor till Kidz City Race for Friends

SmålandsVillan är stolt huvudsponsor till Kidz City Race som i sommar genomförs i fem olika städer i Sverige. Det är gratis för alla barn att delta och för varje deltagare skänker evenemanget 10 kr till Friends.

2019-04-02

Wood on Wheels besökte SmålandsVillans fabrik

Onsdagen den 3 april gästade Wood on Wheels SmålandsVillans volymfabrik i Vrigstad. Wood on Wheels arrangeras av Sveriges Träbyggnadskansli, Trästad, Hållbart byggande i syd och Trähusambassadörer, och bland de 35 deltagarna fanns representanter från bland annat arkitektfirmor, universitet, kommunal verksamhet samt bygg- och bostadsföretag.

2018-12-17

En trygg och kärleksfull jul för alla

Vår högsta önskan är att alla barn ska få en minnesvärd jul i ett varmt och kärleksfullt hem. Genom att bidra till Stadsmissionens arbete hoppas vi kunna göra julen lite bättre för hemlösa barn.

2018-12-14

Smålandsvillan bygger hus i Pukavik

Med ett läge bara 100 meter från havet i Pukavik mellan Sölvesborg och Karlshamn bygger Smålandsvillans moderbolag OBOS fem Smålandsvillor av typen Villa Kalmar.

2018-06-18

Välkommen att träffa SmålandsVillan i Almedalen 1-8 juli!

Vi deltar i flera seminarier under Almedalsveckan och det går även bra att boka ett möte med oss.

2018-05-17

Smalandsvillan.se vinnare i Episerver Web Awards!

Tog hem priset i kategorin Leadsgenererande webbplatser.

2018-05-04

Obos bygger 240 nya bostäder utanför Norrköping

OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare meddelar idag att OBOS Sverige förvärvat mark av Mattssons Fastighetsutveckling AB i området Torsviken i Norrköpings kommun. OBOS Sverige kommer att bygga ca 240 nya bostäder i området med start under 2018.

2018-04-27

OBOS introducerar ny solcellsteknologi

OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare tar tekniken för att fånga solenergi till en ny nivå. Integrerade i glaspannor smälter solcellerna obemärkta in i husets design. Och med ett effektuttag på upp till 120 kWh per kvadratmeter placerar sig denna teknologi bland den mest effektiva och prisvärda på marknaden.

2018-04-05

Pressmeddelande-SmålandsVillan lanserar drömhuset för barnfamiljer

2018 års stora husnyhet - Villa Drömminge - är varumärkets största enplanshus med en boarea på 193 m² och många smarta lösningar speciellt inriktade på att möta barnfamiljers behov.